Harald Westby: Hvorfor skjer det ikke noe med riksveg 4 i Lunner?

Av
DEL

MeningerStatens vegvesen sier i et tilsvar til Lasse Lehre at dette skyldes to ting. Det ene er at skifolket i Gran har fått igjennom at bomstasjonen på Lygna skal flyttes. Det andre er at Frp har foreslått å fjerne bommene på sideveiene. Grans ordfører tok opp spørsmålet med statsministeren under dennes besøk på Trox Auranor.

Statsministeren svarte at disse forsinkelsene skyldes store overskridelser på Follobanen og Østfoldbanen. Altså at Bane Nors manglende evne til å beregne prosjektkostnader går ut over veibyggingen. En prat med Stortingets transportkomités leder Helge Orten bekrefter dette.
For ytterligere å kvalitetssikre, spurte jeg stortingsrepresentant Olemic Thommessen, som kunne fortelle at overskridelsene på jernbaneanleggene i Østfold og Follo hadde ført til planlagt stans i byggingen på Dovrebanen. Intens jobbing hadde fått denne strekningen inn igjen, men han kunne ikke si hvor de hadde tatt pengene fra.

Kan det være sånn at pengene er tatt fra Riksveg 4 i Lunner? Og hvorfor skylder veisjefen på skiløpere i Gran og lokale Frp-politikere? Kan det være at han har tapt dragkampen med Bane Nor, og vil bortforklare det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags