Harald Westby: Kommuneøkonomi og kjepphester

Harald Westby, Gran Høyre

Harald Westby, Gran Høyre Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Under gårsdagens debatt i kommunestyret om en eventuell konkurranseutsetting av enkelte tekniske tjenester, fikk vi se hvor skillelinjene går i Grans folkevalgte forsamling. På den ene siden Senterpartiet, Gran Bygdeliste, Fremskrittspartiet og Høyre, som utgjør flertallet. På den andre siden Arbeiderpartiet og Felleslista SV/Rødt, som utgjør mindretallet. Flertallet vil vite om det er noe å hente økonomisk for kommunen på å konkurranseutsette tjenestene. Mindretallet vil ikke vite. Det må bety at de vil at tjenestene skal utføres i kommunal regi uansett pris. Bakgrunnen for debatten er spørsmålet om kommunen skal bruke minst 60 millioner på en ny driftsstasjon eller ikke.

I en debatt om kommunens økonomi tidligere i år, sa Arbeiderpartiets gruppeleder Lars Erik Flatø blant annet at «Gran kommune er i en svært alvorlig situasjon.» «Gran har altfor lave inntekter.» «Staten tildeler feil.» «Resultatet kan bli enda mere alvorlig.» «Vi må prioritere veldig strengt.» «Det skal Ap være med på.» Han sa også noe om kjepphester.

Når Arbeiderpartiets gruppeleder sier dette, legger jeg til grunn at han har partiet med seg. Derfor er det vanskelig å forstå at det samme partiet ikke er villige til å se på hvilke muligheter kommunen har for å spare. 60 millioner, pluss årlige driftskostnader i form av vedlikehold, oppvarming og forsikring, er ikke småpenger for en kommune med synkende folketall, og utfordringer med interkommunalt samarbeid som kan påføre oss kostnader vi ikke har oversikt over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.