For vanskelig fra Pål Arne Sangnæs

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Harald Westby

Sangnæs problematiserer i sitt svarinnlegg til meg fredag 22. januar mulighetene for å legge til rette for parkering ved Hadeland videregående skole og kultursalen. Hans kronargument er at bussholdeplassen er i bruk i så stor grad at det ikke vil la seg gjøre å kombinere dette med parkering. Det har han helt rett i, slik det er nå. Men må det være slik?

Situasjonen er at flyttingen av bussholdeplassen fra Gran stasjon til den videregående skolen har ført til betydelig ulempe for busspassasjerene generelt. Og de som kommer med toget spesielt. Folk som kommer med toget til Gran og skal videre med buss, og omvendt, er med dagens ordning henvist til å gå, og å slepe bagasje, fra stasjonen til holdeplassen ved HVS. Dette fremmer ikke bruken av kollektive samferdselsmidler. Det blir dobbelt ille når toget og bussen tilhører samme eier, nemlig Staten.

Løsningen på kort sikt er å flytte bussholdeplassen tilbake til stasjonen. Da løser vi problemet med avstanden mellom tog og buss, og vi løser problemet med parkering ved HVS og Kultursalen. Hvis NSB og Nettbuss klarer å samarbeide, vil det også kunne la seg gjøre å lage ruteplaner slik at tog og buss korresponderer. Det vil øke kollektivandelen, og dermed oppfylle et uttalt mål fra myndighetene. Men det avhenger av vilje hos NSB og Nettbuss.

Harald Westby

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags