Gå til sidens hovedinnhold

Back in black

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rett før vi overøses med Black Friday tilbud som til alt overmål varer en en hel uke til ende hos enkelte, får man nyheten om at Malcolm Young har gått bort i en alder av 64.

For uinnvidde kan det opplyse at denne karen var en av to brødre som i sin tid startet hard-rock bandet AC/DC, kanskje best kjent med albumet og låta «Highway to Hell» i 1979. Året etter ga de ut skiva «Back In Black».

For få år siden gikk det i svart for eldstebror Malcolm, som måtte gi seg i bandet på grunn av Alzheimer. Siden ble aldri AC/DC det samme. Selv ikke med to år yngre gitarspillende bror Angus.

LES OGSÅ:

Les også

Laila fikk kloa i den siste stekepanna

Nylig døde Malcolm og dermed er det all grunn til å tro at det sorte teppet går ned for legendariske AC/DC med fartstid fra 1973.

Selv har jeg vært hekta så det holder på hard-rock og alle varianter av metal siden tidlig på syttitallet. I flere år skrev jeg mye om black metal sjangeren i et av Norges fremste musikk-blader og har fortsatt stor glede av enn stadig økende LP- og CD samling hvor den tyngste musikken fortsatt har hedersplassen.

LES OGSÅ: Det året jeg fikk så god tid

Men når enkelte i handelsstanden bruker begrepet «Back In Black» om handleorgiet Black Friday melder jeg pass. For meg blir "Back In Black" handlehysteriet helligbrøde mot såvel AC/DC og Malcolm Young og Johnny «The man in black» Cash, som alle hard-rock og metalfans også elsker. Jeg blir hjemme i dag og hyller heller disse gamle «Back In Black» heltene.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken