Dagen i dag er en «du-dag»

Hei Jørn

Hei Jørn

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da ruller tida inn i september og legger et alen til mot livets høst.

Du føler kanskje det samme. Du, ja. Hei, du.

Livet og tida henger sammen som siamesiske tvillinger. For min egen del liker jeg likevel høsten best av årstidene. Det blir kaldere, lufta blir klarere og fargene endrer seg. Det er ei dønn ærlig årstid, sjøl med fargesterk sminke.

Som godt voksen har jeg for lengst innsett at min egen tid også vil løpe ut. Det gjør livet verdt å leve.

Nå havner jeg ikke blant englene uansett. Ikke ønsker jeg å bli tiltalt i du-form etter at jeg er aske. Uansett hvilke personer som tar godt betalt for å snakke med de døde, så er bevisførselen for at det går an så tynn at håpet er på nivå med norsk VM-gull i fotball.

Det er sikrere å si «du» til hverandre mens vi lever. Det koster kanskje litt mer, men det er mye mer vedt det for den vi sier «du» til.

Høsten er rå rime som krymper saktere for hver dag under ei stadig lavere sol. Et speilstille skogstjern. Virvler av bjørkeblader rundt et hushjørne. Vasspytter som speiler duknakkede gatelys.

Høsten er tilbakeblikk på kortbuksesomre som guttunge, da tida kunne være en uoverkommelig mengde mot noe jeg ventet på.

Har sluttet å vente. Alt er her og nå. Ikke i går. Ikke i morgen.

Håper akkurat du får en best mulig septemberdag.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken