Endelig er det snart jul igjen.

Det beste med jula er at den varer helt til påske.

Hos oss henger julestjerna i vinduet til påske – til samboerens store fortvilelse.

Min favorittbutikker er Europris og Nille.

Jo mer glorete, jo bedre, synes jeg.

Det nye plastjuletreet fra Europris i fjor var en fulltreffer. Ferdigpynta og fritt for barnåler. Snart skal det skinne i stua. Det stakkars treet er lei av garasjen, og fortjener sin plass i rampelyset.

Jeg utelukker heller ikke at ekskona leser dette med en skrekkblandet fryd, fordi hun endelig er ferdig med pynten og fargerike julegriser som synger Elvis (Love me tender) når du trykker de på magen.

– Pyntingen må stå i stil med resten av inventaret, sier samboeren og gjemmer unna noen av nissene når vi får besøk av venner som tror de pynter med stil.

Jesus var også harry. Han ville jublet over julehuset mitt.

På selveste julaften bruker jeg en spesiell blinkende julegenser, kjøpt i Manchester. Det eneste en gammel Leeds-fan har kjøpt i den byen, bortsett fra flytende produkter.

I år har jeg planlagt en overraskelse til 1. desember. Jeg har ordnet med noen fargerike lys som lyser opp huset utvendig. Jeg tipper hele nabolaget jubler når lysene plutselig tennes, og en ny nisse kjører i gang med Jingle Bells.

Ikke rart at jeg er regjerende vinner av «julekontor-konkurransen» i Hadeland.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!