Heldigvis er ikke jeg redaktør i en lokalavis!

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Heldigvis – jeg kan ikke nok om å drive en lokalavis.

Heldigvis vet ikke jeg hva som skal til for å få flest klikk på en «lokkeoverskrift» for å få leserne til å klikke seg inn på en sak som er lagd. Heldigvis slipper jeg å ta stilling til hvilke saker journalistene skal dekke og hvilke saker som skal slippe gjennom nåløyet for å få litt spalteplass i LOKALavisen Hadeland.

Hadde jeg vært redaktør i avisen Hadeland hadde jeg sikkert sittet på tall fra Amedia som viser at saker om noen skal selge et hus, eller at noen har kjøpt et hus gir mange klikk. Da ville jeg visst at en sak med en negativ undertone eller en mulig konflikt eller en overskrift som er noe tabloid gir langt flere klikk enn å skrive om lokale lag og foreninger.

LES OGSÅ: Lunner trekker damelaget i håndball: – Trist med den historien som klubben har

Hadde jeg vært redaktør i avisen Hadeland så ville jeg sikkert hatt tall som viste hvor mange klikk det ville gitt på en sak om Lunner Håndballklubb for første gang i historien arrangerer håndballskole, hadde jeg sittet på disse tallene ville jeg helt sikkert ikke sendt en journalist for å dekke et slikt arrangement, selv om jeg hadde visst om dette i ukevis før det startet. Da ville jeg sluppet å ta stilling til en gladsak som ikke kan misforstås i overskriften. Jeg ville sluppet å lese korrektur om 50 glade, lærevillige og flinke barn, som tilbrakte 3 hele dager i hallen, hvor det til sammen ble 900 timer med glade barn som lærte litt om håndball og hadde det gøy med lek og moro. Hadde jeg vært redaktør i avisen Hadeland ville jeg sluppet å lese en sak fra en av mine journalister om 14 flinke ungdommer som brukte 3 dager av ferien sin på å være trygge, gode, flinke rollemodeller for de yngre spillerne i kommunen, jeg ville sluppet å lese om de 450 timene med dugnad Lunner HK la ned for å gjennomføre arrangementet på en god måte, både sportslig og sosialt.

Heldigvis er ikke jeg redaktør i avisen Hadeland! Heldigvis sitter ikke jeg på disse tallene som viser at en slik sak gir for få klikk til at det er bryet verdt å bruke tid på. Heldigvis var jeg i hallen disse dagene og fikk oppleve gleden og mestringen. Heldigvis så jeg alle de glade barna, de flinke, engasjerte ungdommene og voksne som bruker sin fritid på å skape et meningsfylt tilbud til barn, unge og voksne der de bor. Et tilbud som kanskje er viktigere enn noen gang, pga. situasjonen vi alle lever i om dagen.

Heldigvis er ikke jeg redaktør i en lokalavis!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken