Nytt skremmeord

Å skremme med at det som bygges i Gran sentrum snart vil forsvinne, er ikke et saklig bidrag til diskusjonen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Helge HaukeliBygdelista har skaffet seg et nytt ord: Morstadmyra. Det lyder ille. Det er sikkert et like effektivt skremmeord som "monstermaster" og annen kampanjemessig bruk av språket.

De ser for seg et sykehjem og et helsehus som vil synke og synke med årene, inntil flommen en dag kommer og tar det og skyller det vekk som på Noas tid.

Helse- og parkeringshus på myra 

Helsesamarbeid – eller sykehjem på Skjervum? 

Flomsikring og utbygging i Gran sentrum

En burde vel anta at de også vet at på slike tomter fundamenteres det med solide peler ned på fast fjell? Hele Bjørvika er bygget slik, Barcode, Operaen, og snart Lamda. Bygningene synker ikke. Dronning Eufemias gate er også bygget på peler til fast fjell. Terrenget omkring kan synke litt, men det lar seg godt fylle opp, og er ikke noe stort problem.

Nødetatbygget er fundamentert slik: 154 peler til fjell, fra sju til ti meter dypt, og oppå pelene en støpt konstruktiv byggeplate. En stor handelsbygning skal reises mellom Videregående og Rema. Utbyggerne nøler ikke med å sette i gang tross "myr" og endetidsprofetier fra Bygdelista.

Å skremme med at det som bygges i Gran sentrum snart vi forsvinne, er ikke et saklig bidrag til diskusjonen om hvordan vi skal gi vårt distrikt et fremtidsrettet helsetilbud for gamle og syke. Men man kan jo forstå at de prøver å spille på frykt. Det er det enkleste og mest effektive middel å ty til når argumentene ellers ikke er så gode.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags