- Hjertelig takk og applaus til Tyrdal som ikke putter skjegget i postkassa og sier "vi er ikke der".

Helen Myrvoll, Grindvoll
Det er viktig å være med å bestemme. Hvis ikke har vi ikke noe vi skal ha sagt. Vi må sette pris på og verne om om stemmeretten.

Helen Myrvoll, Grindvoll Det er viktig å være med å bestemme. Hvis ikke har vi ikke noe vi skal ha sagt. Vi må sette pris på og verne om om stemmeretten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Helen M Myrvoll 

Jeg ble februar innkalt til en undersøkelse på Hamar sykehus. En sykepleierske målte et trykk ved ankelen min, sa noen tall til en lege. Ferdig! Kanskje tok det et kvarter. For å få gjort dette reiste jeg hjemmefra kl. 9.30 på morgenen og var hjemme kl. 18.00 på ettermiddagen. 

Litt sarkastisk sa jeg, dette kunne nabodama ha gjort.

Jeg var også der til kontroll en gang. Legen spurte hvordan det gikk. Jeg svarte takk det virker bra. Det var det. Det var samme dagsturen.

Skal du til et sykehus feiler det deg gjerne noe. Men bør vi takke og sette i gang utredning om et LMS på Hadeland. "Nei, vi er ikke der. Det er ikke det nivået vi jobber med lokalt "osv. osv.  

Tenk om jeg hadde sluppet med å reise til Gran, eller kanskje det kan bli Lunner (ser det ut som).

Da jeg leste ordfører Westhagens uttalelse i Hadeland om LMS tilbudet skal jeg innrømme at jeg måpte.

"Vi er ikke der - det er lang vei å gå, dette er ikke nivået vi med her lokalt" osv.

Han "minner også om" at SI gjerne vil ha en fot på Hadeland for å demme opp pasientlekkasje til Akershus og Ringerike. Og det applauderer jeg!

Jeg begynner å få litt erfaring etterhvert og bakgrunn for å uttale meg ville jeg tro. To ganger har jeg blitt utskrevet nyoperert fra Hamar sykehus i det siste. Drosje? Nei, det kan du glemme. Har du ikke venner eller familie som kan hente deg?  Jeg svarte : Jo, det har jeg,  men er det virkelig blitt slik i et av verdens  rikeste land at det norske helsevesenet skal drives på dugnad eller frivillighet? Skal familien min i Oslo ta seg fri fra arbeidet og reise Mjøsa rundt for å få meg hjem fra sykehuset?  Eller skal naboene mine bruke en hel dag på det samme. Flere venner og naboer har tilbudt seg, så jeg vil bruke anledningen til å berømme de i samme slengen og si tusen takk.

Da jeg fikk reiseruten fra Pasientreiser etter en operasjonen skulle jeg ta buss til Gjøvik. Vente en times tid der og få drosje de siste syv kilometerne hjem. Jeg ankom Lunner stasjon ganske sliten og sto og ”støttet veggen” som Prøysen sier.

Da drosjen endelig kom buste jeg: Åhh,  nå var det godt du kom. Jeg kommer fra Hamar og er så sliten. Hun lurte på om jeg kom fra Hamar sykehus. Jeg svarte ja på det. Hun hadde levert en pasient på Elverum på morgenen. Da hun kom til Hamar på den tiden jeg var reiseklar,  hadde drosjesjåføren ringt Pasientreiser og spurt om det var noen som trengte transport. Nei. Det samme skjedde ved Gjøvik sykehus. På det tidspunktet sto jeg forøvrig på Gjøvik stasjon og ventet på toget. Vi kjørte da ved siden hverandre fra Hamar, men hun kunne ikke plukke meg opp før på Lunner stasjon. 

Etter å ha lest lederen i Hadeland dagen etter Westhagens uttalelser etter tenkte jeg at "det finnes da heldigvis noen med sunn fornuft".

Enda gledeligere var det å lese da ordfører Tyrdal i etterkant  av dette igjen sier i avisen "Vi burde applaudert. Et slikt utspill fra sykehuset burde være til inspirasjon for oss". 

Hjertelig takk og applaus til Tyrdal som ikke putter skjegget i postkassa og sier "vi er ikke der".

Han sier: Det er ikke for sent, vi trenger en aktiv politisk ledelse som viser vei. Han er ikke heller fornærmet på Gran som prøver å skylde på nabokommunen "mye avhenger av Lunner". Jeg gjør også oppmerksom på at Westhagen har lest og godkjent sine uttalelser før det kom på  trykk - og Kvernvold må jo bare unnskylde sin partikollega så godt han kan.

Etter å  ha hatt ganske mye befatning med helsevesenet over tid, tillater jeg meg virkelig å ha en berettiget mening om dette.  Jeg tror heller ikke siste ord er sagt i denne saken  - og jeg  kommer til å følge nøye med. Ikke minst med tanke på at andre som er enda eldre enn meg , har enda mindre ressurser og energi og som har så mye respekt for helsevesen og ”øvrighet” at de ikke tør si noe. Jeg tenker og prater også for kommende generasjoner i håp om at i alle fall de skal få oppleve et enklere system og byråkrati.

Grindvoll 29. mai 2016

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags