Jeg tror flere enn meg er redde nå

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HOMOFILIJeg er ganske sikker på at det ikke bare er jeg som er redd nå. Mye har skjedd den siste tiden, og jeg er nervøs for hva som skjer. Jeg er en gutt på 20 år som er homofil, og som de fleste kanskje har sett så er vi i nyhetene for tiden. Men hva skjer videre? Jeg vil at det skal bli gjort noe, jeg vil også kunne gå ute på kvelden og føle meg like trygg med min stil som en helt vanlig person ville. Jeg vil ikke måtte være nervøs for å gå med mine klær fordi jeg risikerer å bli slått ned av noen som ikke kjenner meg i det hele tatt. Jeg vil sitere litt av et innlegg jeg leste.

« I kjølvannet av det brutale angrepet på to homofile i Tønsberg krever nå LLH i Oslo og Akershus en storstilt aksjon i hovedstaden.- Vi kan ikke la slike hendelser gå upåaktet hen, det finnes store mørketall, sier Christian Møllerop, leder i LLH Oslo og Akershus og legger til at organisasjonen har fått mange henvendelser med liknende historier fra lesbiske og homofile det siste året, men som ikke er blitt anmeldt. Christian Møllerop viser til en svensk undersøkelse blant homofile fra i fjor hvor 51 % av mennene og 53 % av kvinnene hadde vært utsatt for hatkriminalitet, til sammenligning var tallene 28 % og 20 % i 1996. Ifølge studien er verbale overgrep og trakassering vanligst. 80 % har blitt utsatt for det, oftest flere ganger. 12 % har blitt utsatt for voldsforbrytelser, 11 % for seksuelle overgrep. Det er de yngste som er mest utsatt, hele 77 % av de under 20 år rammes.»

Så Er det riktig av deg og kritisere meg fordi jeg liker en annen gutt? Jeg vil bare kunne gå rundt med den jeg vil. Være meg selv uten og bli sett stygt på. Er det så mye og be om? Altså jeg snakker ikke bare om meg, men også andre som har opplevd dette. Jeg har selv opplevd dette, men jeg var for feig til å si ifra.

Jeg håper noen leser dette og tenker to ganger før dem klager på to gutter som holder hender.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags