Vielse av homofile og lesbiske

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Finn Møller NielsenJeg leste i Hadeland for en tid siden, at sokneprest Karin Hansen uttalte etter bispemøtet at Gud er glad i alle mennesker. Det vil jeg gi henne rett i, Gud elsker alle men hater synden.

Jeg ønsker svar fra Karin Hansen eller en annen prest, om de mener at Gud kan velsigne et ekteskap inngått mellom 2 likekjønnede når Guds ord taler imot det. Jeg vil nevne to tekster fra Det gamle testamente og to tekster fra Det nye testamente.

I tredje Mosebok 18.22 sier Gud til Israelittene gjennom Moses. «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne». Det samme blir gjentatt i tredje Mosebok 20.13 «Når en mann ligger med en annen mann slik en ligger med en kvinne, har begge gjort noe avskyelig. De skal dø. Deres eget blod kommer over dem.»

Nogen vil kanskje påstå at det kun gjaldt for Israelittene i den gamle pakts tid.

Men la oss gå til Det nye testamente, der skriver Paulus inspirert av den Hellige Ånd følgende i Romerne 1.27.28. «På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse. De brydde sig ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg.» I Paulus 1 brev til Korinterne. 6.9 skriver Paulus følgende. «Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? La dere ikke føre vill! Verken de som driver hor, de som dyrker avguder eller de som bryter ekteskapet, verken menn som ligger med menn eller som lar sig ligge med.» Dette gjelder selvfølgelig også for kvinner.

Jeg vi gi honnør til sokneprest Unni Sveistrup for hennes standpunkt når det gjelder ovenstående.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags