Gå til sidens hovedinnhold

Når blir det gjort noe med de ødelagte vegene våre?

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

I «I Farta» nå i juni skrev jeg en sak om hjulstillingskontroll og årsakene til at dette må gjøres på stadig flere biler.

Her i distriktet er det nå mange veger som er i en slik stand at bilene våre snart ikke tåler mer. Flere steder er heller ikke skiltet med fareskilt nr. 108 – «Ujevn veg» – som skiltmyndighetene har valgt å navngi nettopp det skiltet.

Det mangler blant annet i Stubnedalen i Raastadbakka mellom Oppdalslinna og Flågenvegen.

Her er det kun satt opp en kone i vegkanten som varsling, delvis skjult av vegetasjonen. De som ikke er kjent på denne vegen risikerer å holde fartsgrensen på 60 km/t og få et brutalt møte med en veg som lenge har vært i full oppløsning. Uten at vegeier, kommunen, har sørget for oppsetting av fareskilt nr. 108 – ujevn veg – og langt mindre utbedre skaden som åpenbart er resultatet av manglende vedlikehold gjennom flere år.

Hvor lenge skal vi som bileiere og brukere av vegen finne oss i at kommunen ikke tar grep og sørger for normal vegstandard her og på mange andre veger i distriktet vårt?

Og hva med skiltingen? I Roalinna, Kapellvegen og Søndre Ålseveg, for å nevne de jeg husker i farten, er skilt 108 satt opp slik at kjørende i hvert fall er klar over at vegen er ødelagt. Uten at dette selvfølgelig gjør vegen bedre, men det hjelper i hvert fall å varsle slik at vi som bileier kan gjøre det vi kan for nettopp å unngå skader og dyre reparasjoner på bilen vi eier. Det er faktisk dyrt nok som det er å være bileier her i landet om ikke vegeiere som kommunen vi bor i skal hjelpe til å gjøre bilholdet enda dyrere ved å la være å holde ved like vegene de er ansvarlige for.

Vi som bor langs sidevegene opplever at vegene vi er avhengige av å bruke forfaller uten at kommunen gjør annet enn å sparsommelig fylle i litt asfaltmasse etter vårløysinga, uten at dette er til særlig hjelp.

Samtidig ser vi til vår store overraskelse at gamleriksvegen i dalen får ny frisk asfalt!? Du verden, så flott! En god og riktig prioritering? Jeg bare spør ...

 

I Farta journalisten er neppe alene om å riste oppgitt på hodet over vegstandarden mange steder i distriktet vårt. På altfor mange av vegene utsettes bilene våre for store påkjenninger og utfordringer. Behovet for firhjulskontroll for stadig flere blir neppe mindre med slike krevende forhold ...

Til vegeieren: Ta dere en tur ut av kontorene, sjekk vegstandarden. Og ta ansvar!


 

Sørg for vi og bilene våre får friske veger å kjøre på. Slik det er nå er det omtrent helt håpløst og rett og slett flaut, noe jeg er ganske sikker på mange andre også mener.

Igjen, ta ansvar som eier av vegene som skattebetalerne i kommunene bruker daglig for å bidra til kommunenes inntekter!

Kommentarer til denne saken