Terror uten ende?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg finner det betimelig å stille spørsmålet etter de siste dagers hendelser.

Få av oss tror vel at det ikke vil komme flere terroranslag fra muslimske ekstremister, i Europa i nær og fjern framtid. Hundre terroraksjoner kan sannsynligvis av ulike grunner forhindres eller stoppes på planleggingsstadiet, men så kommer den som av ulike grunner ikke har latt seg forhindre. 

Grupperingene vi kjenner som IS, har klare planer bak sine aksjoner. Det er å få feste i Europa. Men det er først og fremst å skape ustabilitet og borgerkrig i deler av, eller aller helst i hele Europa. Vi må se i øynene at IS har lykkes med å få feste i Europa. IS er i Europa nå. 

IS vil at vi etniske europeere av alle nasjoner skal vende oss mot fredelige muslimer og mistenke enhver muslim for å være en potensiell fare for land og folk. Klarer de det, har de halvveis lykkes med å skape borgerkrig i deler av, eller i hele Europa. Frankrikes president Hollande, lover et nådeløst svar på de siste terroraksjonene i hans hjemland,og akkurat nå driver Frankrike og bomber mål i Syria, som de anser for å være strategiske for IS. Putin, Obama og Cameron, lover også en kraftig opptrapping av krigen. Ja, det virker som disse statslederene nå ønsker den totale krig. 

Men hvordan står loven midt opp i dette? Jeg leste nettopp en kommentator i The Guardian. Han konkluderte med at det var langt fra selvfølgelig at det å svare med noe tilsvarende én total krig etter de siste dagers hendelser i Paris, er lovlig. Altså, det vil muligens være lovstridig. Omtrent som å begå krigsforbrytelser. 

Nyhetene melder at nye terroraksjoner kan ventes i nær fremtid. I Frankrike eller i et annet land. Kanskje i Norge? 

Kan den såkalte krigen mot terror vinnes i det lange løp? Jeg skulle gjerne ha svart ja på det spørsmålet. Men jeg er i sterk tvil om det er mulig å vinne den.

Jeg kan ikke noe annet enn å inderlig håpe at den en dag vil vinnes. Men den dagen er ikke jeg og sannsynligvis heller ikke du, på jorda lenger.

Vi må se i øynene at IS har lykkes med å få feste i Europa. IS er i Europa nå. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken