Hvem er grønnest i Gran?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevEtter høstens valg synes det å ha blitt en kamp om hvem som er grønnest i Gran-politikken. Det skal nærværet av Miljøpartiet De Grønne ha takk for. Synd bare at det ikke slår ut i flertall for grønne beslutninger. Tvert imot.

Høyres Rune Meier skryter i mandagens avis av Høyres sterke hjerte for miljø, bare noen dager etter at hans eget parti stemte MOT jordvern i planutvalget. Vi har ikke noe imot samstemmighet med Høyre i viktige miljøsaker. Som eneste parti stemte Ap for jordvern. Vi ønsker Høyre med på laget.

Vi blir heller ikke lei oss om samarbeidsgruppa bygdelista, Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne stemmer FOR alt det gode det de lovet hverandre i sin samarbeidsavtale, inkludert: «Jordvernet skal praktiseres strengt». Men de stemte MOT vern av et jordstykke der det for få uker siden var høstet korn.

Når planutvalget i Gran skal fatte denne typer avgjørelser, er det på grunnlag av et antall lover, regler og planer som er vedtatt nasjonalt og lokalt. Disse skal bidra til et grønt skifte i Norge, og ta vare på naturverdiene for fremtiden. Man kan selvsagt mene mangt om ikke det er rimelig at en eier av et jordstykke kan benytte dette som han ønsker. Men planutvalgets oppgave er å vurdere saken i lys av nasjonale bestemmelser og planer vi i Gran kommune selv har vedtatt. En må huske på at utvalgets handlingsrom slik er begrenset av viktige overordnede verdier.

Det er også å forvente at partiene husker på sine egne fagre ord om grønne verdier, og bidrar til avgjørelser i tråd med disse.

Vi blir heller ikke lei oss om samarbeidsgruppa bygdelista, Fremskrittspartiet og Miljøpartiet De Grønne stemmer FOR alt det gode det de lovet hverandre i sin samarbeidsavtale

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags