Knut Bøe: En hyllest til St. Petri-utstillerne

Av
DEL

MeningerAt en av Hadelands stoltheter, St.Petri-kirka, ved midtsommerstid ble feiret for dens 800 års jubileum, har mange fått med seg. Der var bokutgivelse, konsert, vandringer, historiefortelling, mat, gudstjeneste, jubileunsmiddag og en kunstutstilling.

Lokalavisen Hadeland hadde dessverre ikke kapasitet til/ prioriterte ikke å dekke alt som foregikk i jubileumsuka.

Derfor synes jeg det er på sin plass å gjøre folk oppmerksom på, -det som ligger mitt hjerte nærmest-, kunstutstillingen i Grinakerstua på Hadeland Folkemuseum, en utstilling som ble åpnet av ordfører Randi 23. juni og som, med små justeringer senere, blir stående åpen for publikum til 30. august.

Det er ganske fabelaktig, helt unikt, at 35 kreative mennesker ønsket å delta i en slik kunstdugnad med bare ett tema; St. Petri. Dette sier mye om 800-åringens stilling i folks bevissthet, og det forteller mye om skapergleden som ligger i oss alle.
Den yngste kunstneren på utstillingen er 15 år, og den eldste er godt oppe i syttiårene.

Uten å nevne navnene på alle 35 utstillere, vil jeg kortfattet liste opp kunstuttrykk ene; ulike teknikker av vev, drone- fotografering, en heklet modell av kirken, maling på glasskule, ikoner, foto på glassplate, transfer-teknikk, tegning med tusj og fargestifter, maling akvareller, olje og akryl, fotografering ulike teknikker og behandling, keramikk, collage, sammensatte teknikker av foto og maling og trekunst.

Mange av kunstverkene er å få kjøpt.

Videre; vi laget og stilte ut en kopi av det kjente Harald Sohlberg-bildet fra 1925 over kulturlandskapet på Tingelstad med St. Petri. Denne kopien er ikke lenger på utstillingen.

Alle 35 utstillere fortjener en stor takk for innsatsen og skapergleden de har vist oss her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags