Jeg stemte ja til intensjonsplanen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sist torsdag stemte jeg ja til intensjonsplanen om Jevnaker, Hole og Ringerike eventuelt skal danne en ny kommune.

Jeg stemte ja fordi det skal finnes noe å ta stilling til ved folkeavstemningen den 30. mai! Det var aller siste gang jeg stemte ja til den planen.

Hadde det vært sannsynlighet for et flertall for nei til intensjonsplanen i kommunestyret i Jevnaker, så hadde jeg stemt nei og denne kommunereformen hadde trolig vært over for Jevnakers vedkommende. Det var mitt ønske og mening i møtet.

Det viste seg at det ikke var realistisk.

Intensjonsplanen er etter mitt syn ikke den beste for Jevnakers del, men den er det beste vi klarte å få til.

Planen er ikke konkret nok fordi det har vært umulig å være konkret nok i det hastverket som regjeringen har lagt opp til. Det gjør at det er mange forhold det ikke er gitt føringer for. Det gjør igjen planen svak.

Planen er blitt mer sentraliserende enn ønskelig fra Jevnakers synspunkt. Jevnakers sentrum Nesbakken har ikke fått noen spesiell plass utover en intensjon om fortsatt kommunal aktivitet i Samfunnshuset. Føringene utover det er likestilt med Vik i Hole og Ringerikes andre mindre tettsteder og gitt i generelle vendinger. Hønefoss blir det nye sterke kommunesenteret.

Og så er også slik at Inndelingslova gir klare føringer for styrkeforholdet mellom store og mindre kommuner som slår seg sammen. Den største kommunen får i vårt tilfelle rent flertall i fellesnemnda (nemnda som skal starte arbeidet med å danne ny kommune) med hjemmel i loven. Slik er det og det skal vi være oppmerksom på.

Folkeavstemningen som kommer er rådgivende. Vi skal svare JA eller NEI til å lage en ny kommune med denne planen.

Nå stemmer jeg NEI!

Harald Antonsen

Gruppeleder Jevnaker Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.