Forvirring om hvem som bestemmer i kommunereformsaken?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.30.mai er det folkeavstemning i Jevnaker om kommunesammenslåing, og i den forbindelse ønsker jeg å opplyse om at det er kommunestyret som den 21.juni i år, avgjør om vi skal slå oss sammen med Ringerike og Hole eller ikke.

Rådmannen har gått ut i Ringerikes Blad 3.mai med sin anbefaling til politikerne om at vi bør etablere en ny kommune sammen med Hole og Ringerike. Dette standpunktet er kjent fra tidligere i vinter.

Jeg har som ordfører, gjort det helt klart at dette nå er en politisk prosess som skal gjennomføres fram til folkeavstemningen 30.mai. Administrasjonen i kommunen har ikke noen formell rolle i denne perioden bortsett ifra som tilrettelegger for arrangementer og informasjon rundt reformarbeidet.

De ansatte i Jevnaker kommune skal selvfølgelig informeres om hvilken betydning det vil få for de som arbeidstakere dersom resultatet blir en sammenslåing av de 3 kommunene. Denne informasjonsplikten er nedfelt i hovedavtaler og lovverk.

Før vi kommer til folkeavstemningen så blir det gjennomført en spørreundersøkelse fra et representativt utvalg på 400 personer i Jevnaker i perioden 2.-13.mai. Resultatene fra denne vil ventelig foreligge noen dager før folkeavstemningen.

I Norge er det tradisjon for å lytte til rådgivende folkeavstemninger, men det er til syvende og sist kommunestyret som skal avgjøre spørsmålet om sammenslåing eller ikke den 21.juni basert på det grunnlaget som foreligger. Derfor er det viktig at dere, som er stemmeberettiget, møter frem for å si deres mening! Jo klarere rådet fra innbyggerne er, jo høyere deltakelse, desto bedre blir grunnlaget for politikerne til å fatte et vedtak.

Bruk stemmeretten!


Lars Magnussen

Ordfører i Jevnaker kommune

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.