Straff for demokrati

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Regjeringa la 16. desember fram forslag til nytt inntektssystem for kommunene. Høringsfrist er satt til 1. mars. Stortinget skal fatte vedtak på forsommeren. Her er det bråttom. Forslaget straffer på pungen de kommuner som ikke slår seg sammen. Hvis det blir vedtatt, taper både Gran og Lunner mange millioner.

Til tross for at ja-siden hadde god anledning til å legge fram sitt syn, og at presset for ja var tungt fra oven, valgte innbyggerne i Gran og Lunner å stemme nei til sammenslåing.

Det er temmelig rått og uakseptabelt at velferden på Hadeland skal rammes som følge av et demokratisk vedtak som ikke passer inn i planene til det politiske flertall på nasjonalt nivå.

Framfor å rope på omkamp om kommunesammenslåing, må de lokale politikere stå opp for lokaldemokratiet og bruke de politiske midler som finns for å forsvare folkets syn. Folk flest bør også gi sitt bidrag ved å forlange respekt for folkeavstemminga og protestere i alle kanaler mot økonomisk straff. Vi må arbeide for at urettferdighetene i høringsforslaget ikke blir vedtatt.

Biografi for Rødt Hadeland ved Victoria Gaarder og Stein Buan 

Det er temmelig rått og uakseptabelt at velferden på Hadeland skal rammes som følge av et demokratisk vedtak som ikke passer inn i planene til det politiske flertall på nasjonalt nivå

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.