Oppnår vi det vi ønsker? Hvis det er det vi ønsker da...

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Andreas Ensrud

Kommunesammenslåingen får naturlig nok mye spalteplass i lokalavisen og i andre medier nå om dagen. Men hvor fører disse diskusjonene oss? Når diskusjonene går på hva en ny kommune skal hete, før vi har bestemt oss for om utredningene – som skal være folkets grunnlag til å bestemme seg for OM det skal bli en ny kommune – er gode nok, ja så føler jeg vi går strafferunder uten å ha vært innom standplass.

Etter 21 år i Forsvaret har jeg alltid forholdt meg til et oppdrag som skal løses med et bestemt mål, for så å finne beste mulige løsning på oppgaven. Det er ikke et alternativ å ikke nå målet!

Svein Johannesen forklarte i Hadeland 4. september de rasjonelle og irrasjonelle argumentene som eksisterer i enhver sak. Jeg forstår at vi må diskutere de irrasjonelle, men det som er basert på harde fakta må kunne opplyses på en konkret og lettfattet måte. Det er kun når det ikke finnes et godt og konkret svar vi blir nødt til å pakke inn et feil svar i en abstrakt og ullen innpakning – så ingen til slutt forstår noe.

Jeg ønsker klar tale, en målbevisst kommuneledelse som ikke nøler med å opplyse om fakta - uten innpakning. Målet må være at kommunen skal kunne levere mer og bedre tjenester neste år enn hva den gjør i dag.

Senterpartiet i Lunner ønsker ikke kommunesammenslåing med mindre folket ønsker det. Jeg har enda ikke hørt noen konkrete argumenter som viser hvor mange flere årsverk som skal inn på skolene og sykehjemmene eller hvor mange flere kroner som tilfaller kultur, idrett og frivillighet ved en eventuell sammenslåing. For å bevege seg inn i nytt og ukjent terreng, må vi ha så god etterretningsinformasjon at ikke noe ukjent hindrer oss i å nå målet. Kan vi føle oss sikre på at en sammenslåing er virkemiddelet som fører oss til målet?

Andreas Ensrud

3. kandidat Lunner Senterparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags