Åse Ingeborg Raastad Velsand: Folkeliv og Operafest = sant

OPERAFEST: Morten Wien og Eli Kristin Hanssveen-

OPERAFEST: Morten Wien og Eli Kristin Hanssveen- Foto:

Av
DEL

MeningerVi har nettopp tilbakelagt en nasjonal skifest på Lygna. Stor takk og ære til alle som sto bak og som enda en gang bidro til å styrke en merkevare for Hadeland! 

NM som merkevare ser for meg ut til å ha vært udiskutabel, – hvorfor skal Operafest Røykenvik være diskutabel som merkevarebygger? Hvorfor kan ikke dette være sammenliknbare størrelser?

Lunner og Jevnaker kommune har avslått å støtte Operafest Røykenvik. Gran formannskap har gjort det samme, til tross for rådmannens anbefaling.

Ap's Lars Erik Flatø er referert i Hadeland med følgende uttalelse under formannskapets behandling: « Vi må vokte oss vel for en signaleffekt der folkevalgte gir uttrykk for at det er mer stas med opera enn med andre ting.» Hva om vi snur resonnementet: er det mer stas med NM på ski enn med andre ting. Og hvorfor? 

Styreleder Bente Eriksen i Operafest Røykenvik tar selvkritikk for at styret ikke har vært tydelige nok på å få fram hvor mye større dette er enn to operakonserter i Røykenvik, sier hun. Hva må til for å være tydelig nok?

Suksessen i fjor taler for seg, og årets program inneholder en ny og meget viktig programpost: en storsatsing hvor talentfulle barn og ungdom fra Hadeland og omliggende kommuner, fra Nittedal i sør, Ringerike i vest og Valdres og Lillehammer i nord er invitert til å medvirke i et symfoniorkester under profesjonell ledelse! Ifølge daglig leder av Opera Røykenvik, Morten Wien, er hovedintensjonen å skape en arena som kan være med på å utvikle de mange talentene rundt om. Sentral i planleggingen av denne satsingen er også Hadeland kulturskole.

LES OGSÅ:

Årets ungdomssatsing kan være en begynnelse til noe større, slår vår eminente operasjef Eli Kristin Hanssveen fast. Et av høydepunktene under årets festival vil være Stjernedrysskonserten, på en åpen og gratis familiedag for alle.

Arbeidet mot denne konserten er å anse som en gedigen treningsleir for unge musikere!

For å avvikle et NM på ski kreves betydelig frivillig innsats. Folk fra hele Hadeland har stilt opp. Opera Røykenviks fullbookede konserter over flere dager er på samme måte helt avhengig av at dugnadsvillige personer stiller opp.

Opera Røykenviks søknad om kommunal støtte på kroner 100 000 skal til politisk behandling i Gran kommunestyre den 3. april. 

Min oppfordring til våre folkevalgte: 

Gå inn for søknaden til Operafest Røykenvik slik rådmannen har anbefalt, og styrk vår kommunes omdømme og anseelse som kulturkommune!

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags