Gå til sidens hovedinnhold

Jenter, ta et valg som lønner seg!

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jenter, dere står for mer enn halvparten av studentene på universitet og høgskoler. Men dere velger en utdanning som fører inn i andre sektorer enn vår. I olje- og gassindustrien er nemlig bare to av ti i ansatte kvinner. Vi ønsker flere jenter velkommen til oss!

Det er mange ingeniører og realister i oljebransjen. De har alle viktige teknologi- og lederoppgaver, utvikler løsninger for mer effektiv produksjon, teknologi for klima og miljø, IKT og mekanikk. Teknologi, kunnskap og kompetanse som også brukes i andre bransjer.

Her vil dere kunne være med på å utvikle fremtidens teknologi i Norges viktigste næring. Norges framtid er avhengig av at flere jenter velger denne bransjen. Vi vet at de beste løsningene får man bare dersom vi har den beste kompetansen, slik at ulike synspunkter kommer frem og drøftes. Det gjelder i alle bedrifter, og da er det viktig at både kvinner og menn er med.

Jenter er i dag i flertall på høyere utdanning her i landet, så det handler ikke om mangel på utdanning, men om utdanningsvalg.  For dere som velger real- og ingeniørfag er det uendelige med muligheter i inn- og utland. Ønsker du en solid utdanning som gir muligheter både i offentlig og privat sektor, innen olje- og gassindustrien, bygg og anlegg, med klima- og miljø og fornybar energi, søk deg inn på utdanning innen real- eller teknologifag! Gratulerer med dagen!

Kommentarer til denne saken