Laila Støen: Karantene – hva er det jeg ikke forstår?

Av
DEL

MeningerNår en i familien er smittet med coronavirus,kan han jo smitte alle i familien . Men mens han isoleres hjemme, kan resten av familien reise på hytta. Hvordan vet man at de som reiser på hytta ikke er smittet og utgjør en risiko for å havne på hytte kommunens sykehus mens de er der, og som har for stort press fra før.

Når en person har vært i nærkontakt med en som er smittet, blir han satt i karantene for sikkerhet skyld, mens resten av familien kan gå på jobb. Hvordan vet man, at den som er blitt utsatt for smitte, og kanskje smittet, ikke allerede har smittet de andre i familien, som kan gå på jobb og være sammen med barn som av forskjellige grunner må være på skolen.
Er dette godt nok?

Jeg mener at det sikreste må da være at alle i samme husstand har karantene, hvis en har vært utsatt for mulig smitte.
Jeg mener at hvis en i husstanden har påvist smitte og isoleres, bør alle som bor sammen med vedkommende, være i karantene i samme hus som den syke.

Alle som bor sammen, har da samme mulighet til å bli smittet, når en av dem er smittet. Eller er dette politikk, for at noen hele tiden skal bli smittet på en kontrollert måte.
Jeg synes dette ikke er bra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags