Lajla Fossum Nordström: Mer om utbygging av Øvre Hovsgutua 5

Nåværende utsikt fra Bæssfarjordet mot syd. Denne utsikten vil bli helt ødelagt, skriver Lajla Fossum Nordström.

Nåværende utsikt fra Bæssfarjordet mot syd. Denne utsikten vil bli helt ødelagt, skriver Lajla Fossum Nordström. Foto:

Av
DEL

Leserbrev«Jessheimifisering» er en god beskrivelse av situasjonen, hvis utbyggingen av Øvre Hovsgutua 5 blir gjennomført. Dette vil også gjelde dersom de nybygde blokkene blir en etasje lavere enn planlagt. Det virket helt usannsynlig for åtte år siden at en slik massiv blokkutbygging av dette fredelige området skulle bli aktuell.

Jeg tror at lys og luft og vakker Hadelands-utsikt har vært en hovedårsak til at folk har flyttet til Bæssfarjordet. Før kjøpet fikk vi vite av DNB at det ikke forelå planer om videre utbygging av nabotomtene. Det er derfor av interesse å få kjennskap til på hvilke tidspunkt disse planene dukket opp. Man kan si at vi har blitt lurt, men vi vet ikke av hvem.

For oss som bor på sørsiden av Bæssfarjordet, vil en eventuell utbygging bety en vesentlig dårligere livskvalitet, ettersom livskvalitet kan knyttes til estetiske verdier som sollys og utsikt. Dette betyr igjen at våre leiligheter vil falle markant i verdi.

Den eneste årsaken til tapene er den eventuelle utbyggingen av Øvre Hovsguta 5. Jeg finner det derfor riktig at vi som blir skadelidende, får erstatning for verditap på leilighetene våre. De estetiske tapene av utsikt og lys er det dessverre ingen som kan erstatte, hvis de planlagte blokkene blir bygd.

LES OGSÅ: Even Haga: Utbygging av Øvre Hovsgutua 5

LES OGSÅ: Lajla Fossum Nordström: Nei til femetasjers blokker ved Bæssfarjordet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags