Lasse Lehre (H): Utvikling i Lunner kommune

Lasse Lehre (H).

Lasse Lehre (H). Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Terje Stenseng spør i et innlegg i Hadeland om hvor politikerne i Lunner er i styringen av utviklingen i Lunner kommune. Bakgrunnen er Lunner Almennings planer om et nytt boligfelt på Harestua som skal gi mellom 60 og 80 boliger. Stenseng tar opp en del problemstillinger som fortjener å bli mer debattert.

LES OGSÅ: Terje Stenseng: Gladnyhet – eller tankekors?

Det er helt riktig som han skriver, nemlig at Lunner Almenning har hatt en avgjørende betydning for utviklingen i Lunner de siste årene. Som en dominerende tomteeier i kommunen har de en ganske unik mulighet til å styre hvor, hva og når det skal bygges. Samtidig er det kommunestyret som lager arealplanen for kommunen, godkjenner reguleringsplaner og styrer den offentlige infrastrukturen som ligger på plass. Det er til syvende og sist opp til kommunestyret å bestemme hva og hvor det skal bygges, men det er ofte opp til utbyggere å ta initiativet til at det skal bygges. Det initiativet styres stort sett av markedet.

Så er det ikke til å stikke under en stol at det gjør at det bygges mer enn forventet noen steder og mindre enn ønskelig andre steder. Som kommunestyrerepresentanter, særlig for oss i opposisjon, er det viktigste å gjøre det så attraktiv og enkelt som mulig å bygge i Lunner. Jeg kan ikke huske at Lunner Høyre har stemt mot boligbygging noe sted i kommunen eller bidratt til å gjøre det vanskeligere. Uansett hvor det bygges i Lunner må kommunen legge til rette for det gjennom infrastruktur og offentlige tjenestetilbud. Det er en kostnad, men til syvende og sist en investering. Uansett hvor i kommunen det måtte være.

Det planlagte boligfeltet på Harestua har ligget inne i kommuneplanens arealdel siden 2013, en plan som er juridisk bindende for kommunen. Området på Harestua har med andre ord ligget inne i kommunens planer ganske lenge. Kommuneplanens arealdel styrer i stor grad hvordan arealet i kommunen skal disponeres. I planen ligger det også inne mange områder i hele kommunen som er satt av til næringsutvikling og boligutbygging, hvor vi gjerne skulle hatt bygging så fort som mulig. Den skal nå revideres, så dette er tiden for å komme med gode innspill til områder i hele kommunen som kan bygges ut.

Stenseng skriver at det er lite informasjon fra de folkevalgte. Det skjønner jeg at han mener. Det er mye som skjer i Lunner kommune som hadde fortjent langt mer debatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken