Redaktør Line Ramsrud: Vi må sørge for at avisen Hadeland blir viktigere for flere

TILGJENGELIG: Line Ramsrud håper leserne tar kontakt dersom de har noe på hjertet.

TILGJENGELIG: Line Ramsrud håper leserne tar kontakt dersom de har noe på hjertet. Foto:

DEL

MeningerDa jeg satte meg ned for skrive min første Hadeland-kommentar kjente jeg på et bredt spekter av følelser. Jeg er stolt og glad over å bli vist tillit, samtidig var jeg ikke så rent lite skjelven over å skulle ta over etter Sissel Skjervum Bjerkehagen. Hun har på mange måter vært Hadeland i en årrekke. Å skulle fylle hennes sko blir ikke lett, mener mange, og jeg er enig. Samtidig tenker jeg at jeg har mine egne sko, og det er de jeg skal bruke. Sammen med de ansatte og deg som leser skal avisen Hadeland løftes ytterligere.

Flere kloke hoder har beskrevet lokalavisa som lim og lupe – eller lokalpatriot og vaktbikkje. Et lokalsamfunn vil iblant ha behov for at lokalavisa «passer på», andre ganger sørger ei god lokalavis for å «binde sammen». Det er lov å heie på lokale arrangementer, satsinger og initiativ, lag og personer. På den andre siden skal lokalavisa stille kritiske spørsmål og innimellom dykke dypere ned i konflikter.

Avisen Hadeland har lang tradisjon som både patriot og vaktbikkje – og dette skal vi fortsette med. Likevel finnes alltid forbedringspotensial, også i Hadeland. Hva tenker jeg på da, spør du? Jo, jeg synes denne avisen, som mange andre lokalaviser i Norge, bør jobbe for å oppleves mer relevante for yngre lesere, folk under 40 år. Vi skal bli flinkere til å lage saker om og for kvinner. Vi må også jobbe målrettet for at lesere i småbarns- og etableringsfasen finner det naturlig, nyttig og viktig å lese Hadeland. Vi har verktøy som gir god innsikt i kjønnsforskjeller i de ulike stoffkategoriene, og ser blant annet at vi skriver langt flere artikler innenfor de kategoriene som appellerer mest til menn. Det samme gjelder hva de ulike aldersgruppene leser. Disse verktøyene må brukes fornuftig og godt.

Vi sitter ikke med en instruksjon eller fasit på hvordan, men mener bevissthet rundt kildevalg og bildebruk vil være svært viktig. Vi vet det er få personer under 40 år som leser papiravisen. Den utviklingen fortsetter, og betyr at vi må styrke oss digitalt. Skal avisen Hadeland være lokalavisen for framtidens voksne må vi ta grep nå.

Utviklingen betyr imidlertid ikke at du som abonnent må velge mellom papiravis eller nyheter på nett. Det er viktig for oss at du som abonnent vet at du kan du lese oss akkurat slik du ønsker. Du kan lese papiravis eller e-avis tre dager i uka, men i tillegg finner du oppdaterte nyheter på hadeland.no hver eneste dag. Der vil det også være levende bilder, podcaster og gode lesesaker fra både Hadeland og ellers i landet.

For oss er det ikke avgjørende om du foretrekker de digitale produktene eller om du har størst glede av papiravisen. Kanalvalget er i utvikling og valget er ditt. Det viktigste er at vi lager innhold i kanalene som er av betydning for deg.

Dette mener jeg blir en av mine aller viktigste oppgaver som Hadeland-redaktør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags