Til Frp-folk i arbeiderklassen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

STEIN BUAN

En renholder eller en transportarbeider har helt andre politiske krav og ønsker enn en finansmegler eller en direktør. I Rødt mener vi det gir verdifull innsikt å analysere samfunnet utfra klasseforhold. Politikk handler ikke først og fremst om forskjellige meninger, men om forskjellige samfunnsmessige interesser som skaper forskjellige meninger. Rødts oppgave er å utvikle politikk som tjener arbeidsfolk, og denne poltikken havner rimeligvis i konflikt med overklassens krav og interesser. Vi står i motsetning til elitene.

For oss er Fremskrittspartiet ett av partiene som forfekter overklassens krav. Partiet er ekstremt for konkurranseutsetting av (nesten) all offentlig virke, med dårligere forhold for arbeidsfolk som resultat, både når det gjelder lønn, pensjon, og trivsel i arbeidet. Privatisering fører også til at viktige samfunnsoppgaver, som f.eks. drift av vannverk og energiforsyning havner hos selskaper som har som formål å tjene penger, ikke å sørge for et bra samfunn.

Partiet, Frp altså, er fiendtlig innstilt overfor fagforeninger og ønsker omfattende endringer i måten fagforeninger fungerer på i Norge. En kan mene mye om mangt, men en skal være ganske skakkjørt om en ikke ser at fagforeningene dine og mine er en vesentlig kraft for å skape og opprettholde et sivilisert arbeidsliv for sjåfører og hjelpepleiere. Dette er et faktum. Bare se på de delene av verden som ikke har fagforeninger. Fagforeningenes strid for lønn, pensjon, sikre arbeidsplasser og regulert arbeidstid tjener også de som ikke er fagorganisert.

Mange av mine frender i arbeiderklassen har tenkt å stemme på Fremskrittspartiet. Det bør dere ikke. Det er lite gjennomtenkt. Jeg trur dere forveksler Fremskrittspartiets tøffe talemåter, som ofte inneholder kraftig konfirmasjon av elitefolk, med at partiet står for arbeidsfolks interesser. Jeg har her gitt noen få, men svært viktige, eksempler på at det ikke er tilfelle. Lista kan gjøres mye lenger. Så, stem heller Rødt. Vi står mot elitene, og er for blues, køntri, trekkspell og arbeidsfolk.

Stein Buan, Rødt i Lunner

Mange av mine frender i arbeiderklassen har tenkt å stemme på Fremskrittspartiet. Det bør dere ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags