Over stokk og stein (Buan)

Flåseri: Stein Buan ber om pent vær.

Flåseri: Stein Buan ber om pent vær.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Stein Buan 

Joda, uttalelsen min i siste kommunestyremøte i Lunner, om jåleri og gras og kvist og kvast var flåsete. Katja Driveklepp har rett i det. Litt småfalsk var den og, siden jeg sjøl har hatt nytte av kvistdeponiet. Men om flåseriet kan skape litt meningsutveksling om kommuneøkonomi så var ikke uttalelsen helt bortkasta. Debatten i kommunestyret gikk etter at ordfører hadde fortalt at reåpning av kvistdeponi ville få en kostning for Lunner. Det var i den settinga jeg flåset.

Her finner du Katja Driveklepps innlegg: «Fordømrande jålete»
 

I forbindelse med budsjettarbeidet på tampen av 2015 konkluderte Rødt med at driftsbudsjettet til Lunner burde vært 50 millioner høgere, ikke så mye penger i dagens Norge, grådig mye for Lunner. Tallet var omtrentlig. Vi kom fram til det ved å legge sammen årlige nedskjæringer i Lunner i 2014 og 2015, samt utgifter til å hente inn etterslepsvedlikehold på bygg og infrastruktur.

Her snakker vi om omsorg, helse, skole. Rødt ble ikke motsagt på at kommunens handlingsrom burde vært mye større. Vi satte den offentlige pengemangel i kontrast til rikdom, ofte i luksusklassen, både hos selskaper og personer, og oppfordret lokalpolitikere og folk flest til å arbeide for større inntekt til kommunene. Og at i den settinga må det krangles med alle de tre store parti. Uten et omfattende folkelig engasjement for å løse våre felles oppgaver, forblir kommunene bortimot pengelense. Det er unødvendig, for penga finns.

Som Rødt-representant ser jeg det som viktig å arbeide for bedre råd til å løse våre felles oppgaver, og for vettug bruk av de knappe ressurser kommunen har. Offentlig kvisthaug ligger ikke innenfor.

Så til klima og miljø: Jeg sa i kommunestyret at det vanskelig skal finnes et godt miljøtiltak jeg ikke vil støtte. Men, kvist og kvast og gras er ikke et miljøproblem i seg sjøl. Det blir det først når vi fyrer opp bensin og diesel for å frakte det fra egen tomt til et annet sted. Og sjølsagt verre jo lenger vi kjører.

Til slutt om misbruk av gode kollektive ordninger: HRA var mektig irritert over at det til deponiet på Harestua ble kjørt helt andre varer enn hageavfall. Irritasjonen var en del av begrunnelsen for nedleggelse. Det gikk over stokk og stein, ikke minst fordi stokk, stein og avfall fra byggeplass havna der, og haugen ble raskt enorm hver gang den var tømt. Jeg er nærmeste nabo til deponitomta og irriterte meg sammen med HRA.

Mitt flåseri må ses i lys av det også. Jeg ber om pent vær.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags