En ungdomsskole i Lunner?

Bjørn Haugen Morstad (H).

Bjørn Haugen Morstad (H).

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bjørn Haugen Morstad I et innlegg i Hadeland tar Jon Reidar Furulund og Thomas Sanger-Elnaes på nytt opp spørsmålet om hvorfor det ikke utredes en ungdomsskole i Lunner. Forfatterne påpeker at saken ble utredet og konkludert i 2007.

Hvorfor utredes ikke én stor ungdomsskole i Lunner kommune? 

Grunnen til at det IKKE ble en ungdomsskole forrige gang var stor motstand på Harestua, siden valget den gang ville falt på Roa. I valgkampen i 2007 ble dette frontet av Venstres kandidat fra Harestua. Det var sannsynligvis stor politisk enighet om at en ungdomsskole var rasjonelt, men det var ikke politisk mulig å få det gjennomført. Det kan nok godt sies at vi politikere var feige.

En ungdomsskole må nødvendigvis ligge et sted. Diskusjonen om antall skoler kan ikke løsrives fra plasseringen. Er det slik at innbyggerne på Harestua kan tenke seg en løsning hvor skolen IKKE ligger på Harestua? Kan de som bor nord i Lunner? Vi har et representativt demokrati hvor kommunestyret fatter beslutningene, men vi må lytte til hva innbyggerne mener i denne typen saker.

Som politiker er jeg nødt til å se helhetlig på saker, da må jeg ha svar på hva vi skal bruke dagens ungdomsskole på Roa til hvis skolen ikke skal ligge der. Hvis den kan brukes til voksenopplæring og vi samtidig stopper de dyre og svært risikable planene om å restaurere og bygge om på Frøystad for mer enn 100 millioner kan jeg gjerne være med på å utrede en ungdomsskole. Men, da må mandatet være fritt og ikke ha som forutsetning at skolen skal ligge et bestemt sted. Sagparken, Grua eller Roa?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags