Morten Christian Mo: Åpent brev til Trygve Hegnar

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Trygve Hegnar - ditt korstog mot norske bønder oppfattes som om du surrer rundt i en porselensbutikk med usedvanlig dårlig balanse.

Ut i fra hvordan jeg oppfatter deg, gjennom og ha fulgt deg i 50 år, har du bygget opp din formue primært innen presse og shipping.
Det kan argumenteres for at begge disse næringer historisk et blant norges mest subsidierte .

Sammenligner en samfunnsnytte, kulturbetydning og fremtidig eksistensgrunnlag for disse næringer med landbruksnæringen, gis det grunnlag for grundig ettertanke.

Med dette som bakteppe tillater jeg meg å anbefale redusert angrepstyngde når du blant dine generelle mishagsytringer torpederer en av de mest robuste og historisk mest betydningsfulle kulturbærere.

Mange ønsker å øke norsk selvberging.
Mange ønsker ikke at kulturlandskapet skal gro igjen.
Mange ønsker å beholde stolte tradisjoner og fremme norsk kultur.
Mange ønsker å unngå enda høyere internasjonal belastning gjennom upopulære anti dumping tiltak.
Mange verdsetter høyt at i norskprodusert mat er det dramatisk mindre antibiotika og miljøgifter enn i det vi importerer.

Det er ikke mulig å opprettholde et bærekraftig nasjonalt landbruk med mindre fellesskapet eksempelvis er positive til å spytte inn 37,5 prosent av det vi sender ut av landet i U-hjelp. Sistnevnte midler ender i stor grad opp hos korrupte regimer hvor ledere lever i sus og dus - med våre skattepenger. Det ville fremstå svært uheldig dersom det ble avslørt at norske skattepenger finansierer luksusyachter ankret opp i eksempelvis Monaco.....eller forurensende privatfly.....

På denne bakrunn ønsker jeg at du, og andre etter mitt syn unyanserte kommentatorer, verdsetter landbruksnæringen og derigjennom motiverer gardbrukere til dugnad for å dempe pandemieffekter og vidrebygge stolte tradisjoner i den uforutsigbare tid vi møter.

Alt godt i ettersommeren og ettertenksomhet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.