Morten Hagen (GBL): Takk til de som står i førstelinja

Morten Hagen, Gran Bygdeliste

Morten Hagen, Gran Bygdeliste Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Coronapandemien har store konsekvenser for folk. Mange har dessverre blitt permittert, butikkansatte utsettes for smittefare, mens andre sitter «trygt og godt» på hjemmekontor. Kommunens leger og sykepleiere og andre ansatte i helse og omsorg og tilrettelagte tjenester står i førstelinja i kampen mot viruset med bekymring for å smitte beboere og pasienter og med frykt for sjøl å bli smittet. De fortjener stor takk for innsatsen de gjør! Tilgang til nødvendig smittevernutstyr er kritisk viktig.

Rådmannen i Gran kommune uttalte på pressemøte 24.3: «Vi kan se for oss en utvikling der det for eksempel oppstår smitte på sykehjem og de ansatte må bruke denne type utstyr daglig. Da er vi short.» Noen timer senere oppstod nettopp denne situasjonen på Marka sjukehjem.

LES OGSÅ: Så mye smittevernutstyr har Gran på lager: Enorm økning i forbruk etter at Marka-avdeling er satt i karantene

På bakgrunn av dette stilte jeg spørsmål om situasjonen i Gran kommune i kommunestyremøtet torsdag 26.3. Jeg ble da beroliget med at situasjonen var under kontroll og at kommunen hadde tilstrekkelig med smittevernutstyr.

Dagen etter fikk jeg vite at helse- og omsorgssjefen oppfordret alle tjenesteledere til å skaffe smittevernutstyr «på bygda». Flere tjenesteledere etterlyste fredag smittevernutstyr i sosiale medier og har samlet inn smittevernutstyr fra lokale bedrifter og privatpersoner, noe vi skal være veldig takknemlig for.

Som representant i kommunestyret føler jeg et ansvar for at ansatte i helse- og omsorgstjenesten har tilgang til nødvendig smittevernutstyr. De ansatte kommer til å stå i en meget krevende og utsatt posisjon de neste ukene og tilgang til nødvendig smittevernutstyr vil være kritisk viktig, både for å beskytte beboere og pasienter og for å beskytte de ansatte. Som folkevalgt vil jeg fortsette å følge nøye med.

De ansatte som står i førstelinja i kampen mot viruset fortjener vår fulle støtte og STOR TAKK!

LES OGSÅ: Behovet for smittevernutstyr øker i Gran: – Vi jobber hardt for å sikre oss

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken