Morten Hansen: Til Spesialenheten for politisaker

Morten Hansen

Morten Hansen Foto:

Av
DEL

MeningerBeslutningen i «Lien saken» kan dere ærlig talt ikke leve med!

Det gikk kaldt nedover ryggen på meg, da jeg leste om beslutningen dere kom fram til i nevnte sak. Hvordan i all verden klarer dere å ende opp med en slik konklusjon? Det er for meg totalt uforståelig! Når sant skal sies er det svært sjelden det ender med fellende dom, når spesialenheten etterforsker sine egne. Her tilkalles Delta for å bistå i en vanskelig situasjon og så ender det på verst tenkelige måte.

Delta er altså den norske politi og lensmannsetats SPESIALTRENTE innsatsstyrke mot krevende hendelser. Hvis det ikke skal kunne kreves mer av spesialtrente politistyrker, ja da må jeg si jeg er skremt! Et enslig psykisk ustabilt menneske, er altså nok til å vippe dere av pinnen?

Jeg har i snart 20 år jobbet innenfor psykiatri og psykisk helse, jobbet med flotte mennesker som sliter med sine liv. Deltatt på flere vergekurs, for å kunne beskytte meg selv i gitte situasjoner. De kursene jeg derimot har hatt mest glede av, er kursene som handler om avverging av utagerende atferd. Dette er etter mitt syn alfa omega, det kan umulig komme noe godt ut av å presse et allerede fortvila menneske opp i et hjørne.

Å tilkalle beredskapstroppen i et slikt tilfelle som dette virker for meg totalt unødvendig. En politistyrke som stiller med elektrosjokkvåpen, pistol, rifle etc., mot et fortvila menneske i psykisk ubalanse. Selv et menneske i balanse kan bli skremt av noe slikt.

For meg er dette politiarbeid til stryk-karakter, mens altså spesialenheten gir det bestått!

Jeg får et bilde i hodet. «Hei, vi er de tøffe fra beredskapstroppen, detta fikser vi!»

Denne avgjørelsen må få etterspill, den kan umulig bli stående slik den nå gjør! Ydmykhet og empati har aldri vært feil...
Vis respekt og gjør noe!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags