Barbering eller av med hodet?

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LeserbrevJeg skulle egentlig henvendt meg direkte til Torbjørn Røe Isaksen, men jeg er ikke venn med han på Facebook. Ikke er jeg flink på hashtag heller, og har ikke skrevet min første tweet ennå. Jeg henger litt etter. Men nok om det. Jeg har akkurat hentet en legeerklæring for guttungen som går på videregående. Det ble gitt beskjed til lege via TELEFON. Legeerklæringen er på PAPIR og skal leveres skolen for at fraværet den 3. januar skal være gyldig. Jeg stakk for øvrig litt tidligere fra jobb for å rekke det.

Da han gikk på ungdomsskolen var jeg fortsatt regnet som tilregnelig forelder som kunne skrive en melding om at fraværet skyldtes sykdom. Jeg kan også bruke egenmelding i min egen jobb, sjefen tror på meg når jeg sier jeg ikke er i form til å jobbe.

I dagens OA står det at man ikke bør oppsøke sykehuset hvis man ikke er frisk nok, det er så mye smittefare på grunn av influensa og slikt. Det er reine epidemien oppå Gjøvik. Jammen er det bra at guttungen slapp å møte opp personlig på legekontoret. Greit å ordne ting med legen på telefon når formen er dårlig og avstanden til legekontoret er stor. Det er i grunn flaks at jeg ikke trengte å ha med en pose ekskrementer, oppkast eller anna moro for å overbevise legen om at omgangssyken var reell. Legen trudde på oss. Det er verre med de på videregående. De må ha det på papir. De er jaggu mer utdatert enn meg, som sliter med hashtag og sånt.

Nå er det sånn at fravær på videregående har gått ned på grunn av nye regler for fravær. Det er i grunn bra. Ungdommen lærer seg å være til stede. 10 % fravær tilsvarer én fraværsdag hver annen uke, det er i overkant hvis de skal beholde en jobb i framtiden. Regelen virker altså. Jeg tror også at antall dødsulykker på veiene ville gått ned om man bestemte at kun yrkessjåfører fikk bruke veiene. Kanskje i kombinasjon med at maks fartsgrense i hele landet var 30 km/t? Det ville gjort susen, tenker jeg.

Kommer det noe konklusjon her? Tja, ikke annet enn at foresatte burde kunne gå god for sykdom hos egne unger. Det er forskjell på å barbere seg og å skjæra ta seg huet.

Nils Erik Strømnes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags