Øivind Gaarder: Kommunestyret som kollegium

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kommunestyret i Gran er seks politiske partier representert; Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Gran bygdeliste, Høyre, Fremskrittspartiet og SV/Rødt. Det er stor spennvidde i politiske ideologier, verdier og syn på hvordan samfunnsoppgavene best kan løses. Det sikrer at sakene vurderes fra alle vinkler før beslutninger fattes, - en betydelig styrke. Noen ganger ris det kjepphester, hvor standpunktene ikke er til å rikke, men slik er nå en gang dette «faget», enten man er rød eller blå.

Utgangspunktet for medlemmene er forskjellig, - også det er en styrke. Unge og eldre, noen har høyere utdanning mens andre har gått «livets skole», - og begge kjønn er nokså likt representert. Noen er rolige og sindige og tar seg sjelden til de store høyder, andre er mer «glødende». Noen entrer talerstolen tilsynelatende ubesværet, mens andre må manne seg opp for å ta ordet. Noen er raskt ute i debatten, andre ser det litt an.

Dette mangfoldet i politikk og personligheter bør borge for gode og grundige debatter, og vel gjennomtenkte og drøftede beslutninger. Det er imidlertid noen viktige forutsetninger som må være på plass; respekt for hverandres standpunkter og for hverandre som personer. At man vil hverandre vel, og ikke er ute etter å ta noen. Sterke og tydelige i sak, inkluderende og hyggelige i stil og form. Det store flertall tenker og oppfører seg slik, men «liten tue kan velte stort lass«. Om noen føler seg truffet kan det anbefales å gå i seg selv, og se om man kanskje kan finne en bedre utgave!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken