De eldre må få et ord med i laget

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HELBJØRG STENSLII et intervju i «Hadeland» 10. juni, setter Anne Helene Stastad ord på hvordan folk flest ønsker å ha det på sine gamle dager. Når hun flytter fra gården sin, ønsker hun å bo så sentralt som mulig. Det er hun ikke alene om. Også tidligere har eldre folk i intervju og leserinnlegg sagt klart fra at det er viktig at sykehjem og omsorgsboliger ligger sentrumsnært. Men det er som å skvette vann på gåsa. Bygdelista og deres allierte vil- og skal - bygge nytt sykehjem og omsorgsboliger på Skjervum

Eldre folk har en helt annen og friere måte å leve på i dag enn da sykehjemmet ble bygd på Skjervum i begynnelsen av 1970 åra.  De fleste reiser og opplever mye så lenge de orker. Eldre folk vil fortsatt delta i det som foregår, selv om helsa skranter og en kan bli avhengige av rullator eller rullestol. Vi vil være herrer og damer i våre egne liv. Vi vil se og treffe folk. Vi vil kjøpe maten vår sjøl, og ellers det vi ellers trenger så lenge det er mulig. Det er jo derfor at så mange eldre har kjøpt leiligheter i Brua og Vassenden de siste åra.  Vi vil ha tilgjengelighet til det pulserende livet. Det virker for meg som om enkelte politikere har sovet i timen og ikke fått med seg dette.

Jeg mener vi må satse på det beste for Hadelands befolkning. Derfor må det bli fortgang i samarbeidet med Lunner om et Lokalmedisinsk senter på Hadeland. Det må bygges tilrettelagte boliger og sykehjem for eldre så sentrumsnært som mulig. Jeg er 76 år og synes at bygging på Skjervum er gammeldags. Det er trivelig på Skjervum og frem for alt har vi mange dyktige hjelpere der. Jeg bøyer meg i støvet for betjeningen på Skjervum, men tror de vil yte like god hjelp om omsorgen skjer sentrumsnært i framtida.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags