Pål-Arne Oulie (Sp): Økonomisk utvikling i Gran kommune

Pål-Arne Oulie

Pål-Arne Oulie Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gran er en kommune med store muligheter, men også med enkelte utfordringer. Kommunen har de siste åra hatt fallende folketall og en ikke ubetydelig økning i lånegjeld. Det forrige kommunestyret har også igangsatt planlegging av flere større investeringsprosjekter, som nå kommer til vedtak for igangsetting på løpende bånd for det nye kommunestyret. Det siste var flomsikring i Brandbu, der kommunen sin andel er beregnet til 65 millioner.

Sist torsdag orienterte også rådmannen i kommunetyret om at regnskapet for 2019 viser et underskudd, og dette blir igjen tema i formannskapsmøtet denne uka.

For ny politisk ledelse blir det en krevende jobb å rette opp kommuneøkonomien. I tillegg kommer ekstraordinære smittevernhensyn og påfølgende økonomisk urolighet både i Norge og utenlands.

Hensikten er ikke å finne syndebukker, men å skaffe gode grunnlag for å kunne prioritere hardere og håndtere krevende avgjørelser, samtidig som kommunen skal opptre ryddig som arbeidsgiver og tjenesteleverandør for innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken