Gå til sidens hovedinnhold

Det er bare å ikke stem på meg

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som en av de 27 politikerne som jevnt og trutt staker kursen for vår kommune, fascineres jeg av hvordan noen ikke forstår hvordan vårt demokrati fungerer. Jeg opplever en forventning om at jeg representerer folket, men det gjør jeg ikke. De jeg skal representerer i kommunestyret er de ca. 3,7% som stemte på meg ved forrige valg.

Det var 6.561 personer som stemte ved forrige valg. 3,7% av de utgjør ca. 243 personer. Det reelle tallet er faktisk mye lavere. Forskjellen på å representere i underkant av 243 og 13 715(Folketall per 31. januar 2017) er ganske stor.

Men nå kommer det store problemet, hva vil de 3,7%ene?

Det er her jeg som politiker har to valg. Jeg kan enten bøye meg etter det jeg tror er den kompakte majoritet, eller ta avgjørelser basert på hva jeg mener er det som er riktig. Sistnevnte var motivasjonen min til å stille til valg. Jeg gidder rett og slett ikke stemme på ting jeg ikke har troen på. Så godt betalt er det ikke.

Så hvordan vet du som velger hva jeg mener er riktig? Det ansvaret ligger hos meg. De signalene jeg sender før valget, bør jeg stå ved etter valget. Så kan det hende du blir skuffet eller positivt overasket, men da vet du det til neste valg.

Så som velger sitter du igjen et enkelt valg. Hvis du er enig med de avgjørelsene jeg tar, stem på meg. Hvis du derimot er uenig, så bare ikke stem på meg.

Vi trenger ikke ekstra folkeavstemninger eller «innbyggerråd» som skal danne et bilde av de 100% som bor i Gran. Det er resultatet etter kommunevalget som viser hva folk vil.

LES OGSÅ: Vil danne innbyggerråd i Gran

Jeg stemte imot resultatet av folkeavstemningen rundt kommunereform, jeg stemte mot aksjonsgruppa for Skjervum og jeg kommer ikke til å støtte et «innbyggerråd». Dette fordi jeg mener Hadeland kommune, Sagatangen og beholde dagens demokrati er det riktige for Gran. Noen vil kalle meg idiot, men jeg tror mine ca. 243 velgere støtter meg. Tar jeg feil sitter jeg ikke i kommunestyret etter valget i 2019. En konsekvens jeg kan leve med.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.