Gå til sidens hovedinnhold

Innbyggerråd i Gran kommune!?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har med en blanding av forundring, spent forventning og engasjement registrert initiativet til å få på plass et innbyggerråd i kommunen vår.

Noen av våre fremste politikere, inkl. ordfører Willy Westhagen, har også i kjølvannet av dette initiativet gitt til kjenne sine meninger i saken. Interessant å lese disse forskjellige ytringene.

Jeg mener bestemt at et innbyggerråd vil kunne tjene lokaldemokratiet på en forsvarlig og god måte. Et slikt råd burde være en god støtte for kommunestyret, og et godt talerør og meningskatalysator for velgerne i perioden mellom valgene hvert 4. år. Forutsetningen er imidlertid at rådet blir et upolitisk organ, med et vel gjennomtenkt mandat, og at det ikke blir en samling av personer som kun har interesse av å øve press i den ene eller andre retningen.

LES OGSÅ: Vil danne innbyggerråd i Gran

Årsakene til at jeg ønsker et innbyggerråd velkommen er flere:
 

– Generelt er det for mye partipolitikk, prestisje-jag og maktkamp rundt i de enkelte kommuner

– Spesielt blir det lagt for mye vekt på politikk i de enkelte saker, derfor blir mange av sakene avgjort på feil grunnlag, folkets premisser blir tilsidesatt

– Et samfunn burde i mye større grad styres ved hjelp av logikk enn politikk – politikerne styres ofte av byråkrater, spesialister og konsulenter, og er i mange tilfeller mer opptatt av gjenvalg enn av hva som er den beste løsningen

– Et bredt og logisk sammensatt innbyggerråd vil ha mulighet til å virke stabiliserende på saksbehandling, utvikling og styring av bygda vår

Ønsker med dette interimsstyret i Gran Innbyggerråd og Gran kommune lykke til i prosessen med å få etablert dette viktige høringsorganet.

Brandbu, 28. juli 2017

Tor Gunnar Haugerøy

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.