Gå til sidens hovedinnhold

I kveld er det trygt å være ung på Hadeland

Artikkelen er over 6 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I kveld braker det løs. Bokstavelig talt. Potetfestivalen i Gran starter torsdag, og allerede på dagtid er det lovet aktivitet i gater og torg.

Torsdag kveld avvikles et arrangement som har fått godt fotfeste hos barn og ungdom. Det er et samarbeid mellom arrangøren Gran Handel og Håndverk, og UngHadeland, som gjør dette mulig.

År etter år har arrangementet trukket fullt festivaltelt, og det har vært en ubetalelig stemning. Rune Larsen i UngHadeland har vært sentral i å hente artister som treffer et kresent publikum, og det håper vi slår til i år igjen. Rett og slett fordi dette er et sted der det er trygt å være ung, i heftige omgivelser som gir ekte konsertstemning.

Arenaen er trygg av flere årsaker. For det første er arrangementet rusfritt, og det i seg sjøl bidrar til trygghet. Dessuten stiller mange frivillige opp som vakter og bidrar på den måten til at de unge blir sett. Takk til dere alle! Det er mindre fristende å finne på noe hyss når mange øyne ser. Og det er dessuten en anledning der ungdommen får masse frihet, så lenge de tar ansvaret. De som har vandret i gata, i teltet eller på sentrene de siste årene har opplevd nettopp dette. Og om vi som voksne legger inn en liten porsjon ekstra tålmodighet og overbærenhet om vi synes det blir mye leven, så har vi tro på at dette blir bra for alle.

Les også

Innertier, Morgan Sulele, Monkey'Boy og Suite 16 skal spille for ungdommen

 

I år bidrar butikker og kafeer til at det blir enda hyggeligere å være ledsager. Ikke alle foreldre ønsker å være inne i teltet, men med utvida åpningstid er det mulig å være i nærheten. Og nettopp her er nøkkelen. De unge fortjener å få en sjanse, og samtidig visshet om at vi er i nærheten om det trengs. Vi håper på flott kveld, og gleder oss over at UngHadeland satser på tilsvarende arrangement i Brandbu senere i høst. Dette gagner ungdom fra hele Hadeland.

 

Kommentarer til denne saken