Fylkesordførerens vegprioriteringer - E6 først

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevFylkesordfører Even Aleksander Hagen, Ap, sier at «det må ikke herske noen tvil om at utbyggingen av Rv4 og E16 er prioriterte strekninger for Oppland.» Nei – det er greit det, det er bare så synd at E6 er prioritert så mye høyere at det overskygger alle tidligere budskap fra fylkeskommunen.

LES OGSÅ: Riksveg 4 er prioritert
 

Den 24. januar kom en sak til behandling i fylkesutvalget med tittelen «E6 gjennom Gudbrandsdalen må prioriteres». Det er utenom enhver prosess og det skiller seg tydelig fra all tidligere praksis i fylkeskommunen. På spørsmål fra meg svarte Fylkesordføreren i forkant av møtet at «dette er et vedtak vi gjør for å ha noe å vise til i møter med departementet.»

LES OGSÅ: Krever utbygging av E6 – høster kritikk

Fylkestinget vedtok i juni 2016 uttalelse til Transportetatenes forslag til NTP. I april skal vi vedta uttalelse til Regjeringens forslag til NTP. Det er slik fylkestinget jobber. År etter år kommuniserer vi det samme om de samme veiene. I Oppland er det Rv4, E16 og E6 som er de prioriterte strekningene.

Dette vedtaket svekker Opplands sjanse til å få mer til samferdsel. Skal vi operere på denne måten må alle regioner gis anledning til å få sine prioriterte veistrekninger vedtatt i fylkesutvalget. Noe annet er uryddig. H, Frp og V fremmet alternativt forslag der viktigheten av Rv4, E16 og E6 fremheves, med samme ordlyd som tidligere vedtak. Dette forslaget støttet ikke Ap, Sp og SV. Det er ikke tvil om at Fylkesordføreren og hans kamerater mener E6 er den aller viktigste vegen for Oppland. Det er synd.

Kari-Anne Jønnes

Høyre, Opposisjonsleder Oppland fylkesting

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags