Kommer sparegrisen til Sagatangen også ?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFire måneder har gått siden forliket på Sagatangen. Millionene flakset utover Jarenvatnet sammen med fuglekvitter og abbor. Jubelscenene fra kommunens administrasjon kunne ingen ende ta. Endelig var Bygdelista kneblet! Men i forrige uke oppdaget samme administrasjon at all tidligere jubel måtte spises opp av sparegrisen.

Forslag til sparing haster det med.

1) Kommunens veier skal ut på salg. Ryktet forteller at tre tidligere aktivister skal kjøpe Storgata i Vassenden. Driften skal finansieres av to bommer naturlig plassert, en i nord ved vindusvasker’n og en i sør på Morstadjordet. Kommunen anser ikke dette som noe problem da mesteparten av trafikken til Sagatangen skal foregå til fots fra kjøpesentrene, gratis.

2) For at tomta på Sagatangen skal bli stor nok skal det strøs masse gjær i strandkanten mot Jarenvatnet. Da vil tomta ese utover slik at det blir plass til forsterket sykehjemsavdeling med 20 plasser, dagsenter, kommunelegekontor, spesialist- helsetjeneste og et lokalmedisinsk senter i samarbeid med Lunner og Sykehuset Innlandet. Uteglemt i første forslag, men noe som forlikskameratene anså som veldig viktig for beslutningen

3) Beboerne på nye Sagatangen skal selv fiske middagsmaten med den nye «millionsluken». På oppdrag fra forlikskameratene skal denne konstrueres i forbedret utgave fra en låve på Granavollen. Skal gjenbrukes i stemmefiske ved neste kommunevalg.

Inntil fylket kommer med nye innsigelser, så får vi håpe at et merkverdig forlik ikke varer evig. Med gult kort fra fylkesmannen og rødt kort fra skattebetalerne/velgerne, så kan dessverre ikke sparegrisen slaktes på mange, mange år.

Så da fikk vel alle de som skrev på underskriftslistene rett i sine bekymringer da, eller ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags