Svar på spørsmål fra Øyvind Kvernvold Myhre

Lars Ole Saugnes, rådmann i Gran kommune

Lars Ole Saugnes, rådmann i Gran kommune Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen presiserer at det kommunestyret nå har bestilt og behandlet, er et skisseprosjekt for nytt sykehjem og omsorgsboliger på Sagatangen. I et skisseprosjekt går man aldri så langt inn i detaljene når det gjelder kostnadsanslag, som vi får spørsmål om her.

LES OGSÅ: Øyvind Kvernvold Myhre (GBL): Ubesvarte spørsmål om sjukehjemmet

I skisseprosjektet har vi gjort et kostnadsanslag, basert på erfaringer i andre lignende prosjekter på overordnet nivå. I denne fasen har vi også vurdert om det er spesielle forhold ved dette prosjektet som gjør utslag på prisen, i forhold til de prosjektene vi sammenligner med.

Det er først i neste fase – forprosjektet – at vi gjør en mer konkret vurdering av ulike tekniske løsninger, med påfølgende revisjon av kostkalkylen. Da går vi også over til et mer detaljert kalkulasjons-nivå, der vi konkret vurderer de ulike bygningsdeler: grunn og fundamentering, bæresystemer, yttervegger og innervegger og så videre.

I skisseprosjektet har vi likevel flere relevante vurderinger og utredninger, som er gjenbrukt fra forprosjektet i forrige prosjektrunde (Lev vel). Her kan vi nevne utførte grunnundersøkelser, som er grunnlag for kalkulert kostnadsanslag for fundamentering av bygget og utomhusarbeid.

På flomkartet for 1000-årsflom ligger hele den nordlige delen av Sagatangen og areal for parkering, under vann. Normalt vil oppfylling av bærelag være tykt nok til å komme over nivået for 1000-årsflom i Vigga og Jarenvatnet.

Endelig oversikt over kostnader får vi når anbud foreligger, og materialet er kvalitetssikret. Nå skal prosjektet over i forprosjektfasen. I denne fasen blir det viktig for oss å få konkretisert og detaljert så mye som mulig av behov, lovkrav, grunnforhold og lignende, for å redusere den økonomiske usikkerheten i prosjektet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.