Lidelsene må stoppes nå

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerBonde og Småbrukarlagene i Akershus og Oppland mener forvaltningens håndtering av ulveangrepene som nå pågår, er uholdbar. Vi krever akutte tiltak som stopper angrepene, omgående.

Det er dokumentert om lag 100 ulver i Norge. Bestandsmålene for ulv er overoppfylt. Det er gjennom hele våren observert flere ulv utenfor ulvesona og i beiteprioriterte områder. Norsk Bonde og Småbrukarlag har ved gjentatte anledninger advart mot dagens forvaltning av ulv. Dette er i strid med Stortingets vedtak. Det som skjer i Hurdal og på Gran er en varslet katastrofe. Både Akershus og Oppland er definert som beiteprioriterte områder. Den siste uka har det vært daglig rapporter om ulveangrep på beitende husdyr. Ulveangrepene påfører folk og fe enorme lidelser. Dette er uakseptabelt.

Fylkesmannen i Oppland har via SMS foreslått «forsinket beiteslipp». Denne type beskjeder i beitesesongen er en provokasjon mot beitebrukerne i Oppland. For det første er mange husdyr allerede på beite. For det andre, undergraver Fylkesmannen rovviltforliket.  Med hvilken rett frarøves beitebrukerne i beiteprioriterte områder vår hevdvunne beiterett? I praksis er dette næringsnekt.

Fylkeslagene i Akershus og Oppland krever at fellingstillatelsen forlenges til skadegjører er avlivet. Vi viser vår støtte til de berørte beitebrukere i den tragiske situasjonen de står oppe i. Vi tar samtidig sterk avstand fra den måten forvaltningen tolker Stortingets vedtak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags