Sigmund Lieberg: Hvor er løsningene, fylkesordfører Hagen?

Sigmund Lieberg

Sigmund Lieberg Foto:

Av
DEL

LeserbrevInnlegget fra fylkesordføreren provoserer. Hva hjelper det med busser og punktlighet når det kollektivsystem han framsnakker har egenskaper som utelukker både god og klimavennlig kollektivtransport eller skaper bedre tilgjengelighet for en befolkning som stadig blir stadig eldre.

Når glattisen fester grepet på Hadeland, ser det ut til at Hagens ordførerkollega i Gran bare har råd til å strø midt i vegen, noe som hjelper lite for dem som skal gå langs vegene for å benytte Hagens framifrå kollektivtilbud.

Spørsmålet Hagen bør svare på er følgende:
• Hva kommer det av at fylkeskommunen ikke klarer å skape et integrert kollektivsystem mellom tog og buss?
• Hvorfor ligger busstoppestedene i Gran og på Roa langt borte fra togstasjonene slik at reisende må bevege seg lange strekk til fots med bagasje?
• Hvorfor skal busstidene være slik at en enten kommer for sent, en time for tidlig eller har en så knapp margin at sjansene for å miste togtransport videre blir svært stor?

Arbeiderpartiet har styrt Innlandet både innenfra og utenfra i store deler av moderne historie uten at en har gjort mye med kollektivsatsingen. Hagens innlegg følger opp partiets retoriske handlinger på området.

Skal partiet fortsette bare med retorikk som løsningen på utfordringer i kollektivsystemet eller kan Hagen komme opp med løsninger på integreringen mellom buss og jernbane, for Hadelands del f. eks innen ett år? Det burde være enkelt å samordne rutetider og få bussen til å gå til og fra tog. Eller skal vi leve videre med to parallelle transportsystem?

LES OGSÅ: Morten Liaklev: Ja takk, Even!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags