Sjukehjemmet på Kalvsjø til salgs

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.LOS på Kalvsjø er nå til salgs – etter en prosess som for mange er heller diffus. LOS har en bygningsmasse på noe over 5000 m², og to sammenknyttede tomter på 16,7 mål. Det er opplyst at det nye LHOS på Harestua har cirka 150 ansatte – og det er vel omtrent det samme vi hadde på LOS Kalvsjø?

LES OGSÅ: Marte (35) lot Bjørg (76) og Kjell (63) teste det nye sykehjemmet: – Det ser veldig bra ut, men jeg håper at jeg aldri havner her

I forbindelse med salget sier kommunens bo- og næringsrådgiver at «vi gjør vårt beste for å få på plass en ny eier som vil tilføre byggene, området og kommunen noe positivt». Når en leser det som uttales og skrives om denne saken og prosessen, så blir det mye ord – ord – ord. Vanskelige ord å forstå for oss «på golvet». Interesserte kjøpere må kvalifiseres og skal vurderes i henhold til vedtatte kriterier – melder kommunen. Kriteriene er vedtatt av kommunestyret, og vil ligge til grunn for valget av kjøper. Budene skal rangeres etter en nøkkel der pris vekter 40 prosent, prospektets attraktivitet 30 prosent og vurdert gjennomføringsevne 30 prosent.

HENGER DU fortsatt med? I så fall ligger du bedre an enn skribenten ...

Litt historikk: I mai 2019 var det et åpent møte på Roa for å diskutere framtida for LOS. Der møtte mange, og avisa Hadeland hadde et fyldig referat. Vi kan repetere: Representanter for kommunen sier: «Vi må være enige om prosessen og om løsningen. Det er viktig å komme i gang slik at byggene ikke blir stående tomme. Vi har hele tiden vært klare på at vi ønsker en tett dialog med beboerne på Kalvsjø». Før møtet hadde to lokale interessenter vært på banen, med interesse for kjøp. Ifølge referatet ønsket de frammøtte fra Kalvsjø å vite mer om hva de to interessentene tenker å bruke LOS til, og ble lovet møte med dem.

Det gikk tross alt vel ni måneder fra møtet på Roa til denne hersens Koronaen kom på besøk? Derfor er det ikke urimelig å spørre: Hvordan har dialogen med beboerne på Kalvsjø vært organisert – og tilsvarende: hvordan ble møtet med de interesserte kjøperne? Og: Hvordan har dialogen med interesserte kjøpere vært?

Vi ser at det nye LHOS på Harestua nå tas i bruk, og det er bare å håpe og tro at beboerne der får det trygt og bra!

Men om vi ser forbi dette med eldreomsorg, så har politikerne med denne prosessen flyttet cirka 150 arbeidsplasser. Når en ved salget leser at «vi gjør vårt beste for å få på plass en ny eier som vil tilføre byggene, området og kommunen noe positivt», så lurer en jo på hva kommunen mener med «noe positivt».

Jeg har ikke registrert at flyttingen av LOS har blitt fulgt opp av en debatt om hvordan dette påvirker utviklingen av Lunner som lokalsamfunn. Debatten kommer nok heller ikke. Politisk nordavind vil fortsette – med flytting av LOS og regionvedtaket om Viken som synligste resultater. Nord i kommunen må vi glede oss over noen synlige nedfallsfrukter lenger sør ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken