7. trinn på Grua skole: Kjære politikere i Lunner kommune

KJØPTE EIENDOM: Lunner kommune kjøpte nylig Sagvegen 10 på Grua. Det er den midterste av de tre eiendommene som ligger inntil skolen og vil ifølge politikerne gi større handlingsrom, også med tanke på framtidig utvikling av Grua.

KJØPTE EIENDOM: Lunner kommune kjøpte nylig Sagvegen 10 på Grua. Det er den midterste av de tre eiendommene som ligger inntil skolen og vil ifølge politikerne gi større handlingsrom, også med tanke på framtidig utvikling av Grua. Foto:

Av
DEL

MeningerVi i 7. trinn på Grua skole er veldig glade i skolen vår, men vi har noen ønsker til dere.

Vi ønsker å pusse opp Grua skole, gjøre den bedre finere og nyere. Skolen vår er så slitt, så det hadde vært fint med en nyoppusset skole.

På skolen vår er det blant annet noen doer som trengs å pusses opp. De er slitte, ekle, lysene fungerer ikke og vi liker ikke å gå på dem. De er gamle, og det er tegnet stygge tegninger der. Noen av doene er løse, og lager ekle lyder. Har vi ikke fortjent å få gå på ordentlige doer?

Rørene på skolen vår bør også byttes ut. Vi har opplevd at vannet har vært brunt, og ingen vil drikke av det. Det smaker litt gjørmevann.

Vi ønsker oss også veldig en ny gymsal. Den gymsalen vi har er veldig liten. Den er gammel, den har vært der helt siden foreldrene våre gikk på Grua skole. Den er veldig liten, det går nesten ikke an å ha gym når vi er 27 elever som skal ha gym samtidig. Derfor er vi veldig glade for at dere har bestemt at vi skal få ny gymsal.

LES OGSÅ:

Vi hadde også blitt veldig glade hvis vi hadde fått nye stoler på skolen vår. Det blir vondt å sitte etter noen timer. Dere kan jo sitte på dem, dere. Da blir dere enige med oss. I stedet vil vi ha stoler som vi kan sitte i uten å få vondt.

Ballbingen vår er vi veldig glade i. Mange av oss liker å spille fotball der i friminuttene. Men nå har den blitt ødelagt, det er hull i gjerdet rundt og da går ballen ofte ut av ballbingen. Vi kunne også tenke oss å få en ordentlig skatebane. Vi har ventet i fire år på å få en ordentlig skatebane i betong og tre. I tillegg trenger vi på Grua skole å få noen flere lekestativer ute i skolegården.

Og vi ønsker at vi får gratis varm mat fordi det er ikke alle som har penger til mye mat og da er det bra at det er gratis. Det behøver ikke være varm mat hver dag, men man får jo kanskje litt mer lyst til å komme på skolen hvis vi hadde fått det. Og så får vi kanskje mer energi til å følge med i timene.

Jeg vil ikke ha en skole med lekser. Jeg mener at man burde få fri når man kommer hjem. Det blir ofte et styr fordi foreldrene mine er på jobb, og jeg må gjøre lekser selv. Jeg vil heller ha en time mer på skolen.

Det er mye stress med lekser, og noen sliter med leksene. Noen har foreldre som ikke har tid eller vet hvordan man gjør leksene. Lekser er kjedelig og vi burde ikke ha det.

Noen ganger har vi for store skoleklasser. Det er vanskelig å få et godt miljø i klassen når du ikke kjenner medelevene dine godt nok. Hvis vi er færre i klassen blir vi bedre kjent, og da får vi kanskje et bedre klassemiljø. Hvis dere hadde delt alle store klasser i to, så blir det mye lettere å bli vant til de i klassen din. Så jeg vil at det ikke skal være mer enn femten stykker i hver klasse, for å få et bedre miljø i klassen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags