Helserådgivere tilstede for elevene

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevHelserådgiveren skal være en trygg person elevene kan snakke med om vanskelige ting. Elevtjenesten skal være tilgjengelige for elevene, når elevene trenger det. Ungdom sjøl minner oss jevnlig på at psykisk helse er svært viktig. Da er det vår oppgave som politikere å følge opp.

Statistikken fra Helsedirektoratet for 2016 har fått en del oppmerksomhet og er bygd på innrapportering fra kommunene. Det er kommunene som har ansvar for skolehelsetjenesten, også i videregående skoler.

Oppland fylkeskommune har samarbeidsavtaler med vertskommuner for videregående skoler om å dele utgiftene i to innen skolehelsetjenesten i de videregående skolene i Oppland. Her bidrar vi altså særskilt i fra fylkeskommunen til å dekke en kommunaloppgave, fordi vi vet hvor viktig dette er for ungdommene våre. Avtalene er revidert nå i høst og alle vertskommuner har skrevet under de nye avtalene. Anbefalt norm med 10 prosent stilling per 80 elever følges, det vil si at det er ca. 1,3 helsesøster årsverk per 1000 elever.

Vi er svært opptatte av et godt tilbud og tilgjengelige helserådgivere også for elever i den videregående skolen i Oppland. Derfor har vi nå studert tallene fra helsedirektoratets statistikk, og ser at rapporteringen her er mangelfull og gir et feil bilde av den faktiske bemanninga. At statistikken blir feil skyldes at 3 kommuner rapporterte faktisk stillingsstørrelse, 3 kommuner rapporterte bare den andelen kommunen dekker (dvs. halvparten) og 6 kommuner rapporterte ikke inn sine tall.

Alle de videregående skolene i Oppland har derfor en helserådgiver tilstede i samsvar med normen fra helsedirektoratet, eller høyere. Dette er et svært viktig og prioritert område for Oppland fylkeskommune, og vi vil fortsette arbeide med en god skolehelsetjeneste som en del av Elevtjenesten ute på skolene. Dette handler om at vi utdanner hele mennesker, ikke bare hoder. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags