Smittevernutstyr i Gran – åpent brev til ordfører Eek Thorsen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helt siden starten av koronapandemien i mars i år, har jeg vært opptatt av sikkerheten for kommunens ansatte som står i førstelinja. De går på jobb både med bekymring for å smitte beboere og pasienter og med frykt for sjøl å bli smittet. Tilgang til nødvendig smittevernutstyr er kritisk viktig.

Jeg har gjentatte ganger i kommunestyret og formannskapet spurt både ordfører og rådmann om vi har tilstrekkelig med utstyr. De har hver gang forsikret om at situasjonen er under kontroll.

Nå er det sterkt økende smittepress også i vårt nærområde, og jeg er blitt kontaktet av bekymrede ansatte i helse og omsorg som føler at deres bekymring ikke blir tatt på alvor.

LES OGSÅ: To helsearbeidere smittet i Jevnaker – nå strammer kommunen drastisk inn

De cirka 40 ansatte i hjemmetjenesten besøker over 300 brukere hver dag. Mange har flere besøk om dagen. For å beskytte både brukere og seg sjøl mot smitte, ønsker de å bruke munnbind, men det blir de nektet. Jeg leser i avisa at besøkende på sjukehjemmene må bruke munnbind og registrere seg i en logg.

Spørsmål til ordfører:

  • Hvorfor får ikke de ansatte i hjemmetjenesten bruke munnbind?
  • Skyldes dette et ønske om å spare penger eller rett og slett mangel på smittevernutstyr?
  • Hva skal til for at de ansatte får lov til å bruke munnbind?
  • Har kommunen oversikt over private besøkende hos brukere som hjemmetjenesten har ansvar for?

Bygdelista er opptatt av at ansatte i helse- og omsorgstjenesten har tilgang til nødvendig smittevernutstyr. De ansatte kommer til å stå i en meget krevende og utsatt posisjon de neste ukene, og tilgang til nødvendig smittevernutstyr vil være kritisk viktig, både for å beskytte brukere og pasienter og for å beskytte de ansatte.

De ansatte som står i førstelinja i kampen mot viruset fortjener TILGANG TIL NØDVENDIG SMITTEVERNUTSTYR og igjen STOR TAKK!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken