Smarte strømmålere

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Artikkelen som stod i Hadeland i dag om smarte strømmåler, er noe av det mest usaklige, tendensiøse oppgulp jeg har lest på lenge.

Hvis artikkelen er ment å være opplysende oppnår den det motsatte, nemlig å spre frykt og desinformasjon.

Den inneholder en rekke udokumenterte påstander og sjikanøse utsagn mot myndigheter og offentlige organer.

La meg ta noen eksempler:

Påstand: Miljøvernforbundet har i flere år opplyst om farene ved å holde mobiltelefonen til hodet, dette er nå allmenn kunnskap.

Fakta: Forskning konkluderer med at det ikke kan påvises sammenheng mellom bruk av mobiltelefon og sykdom.

Påstand: Vi bestråles kontinuerlig. Kroppen vår takler ikke dette uten uheldige konsekvenser.

Min påstand: Menneskene har fra tidenes morgen vært utsatt for stråling fra jord og atmosfære. Cellene i kroppen har måttet lære seg å takle denne eksponeringen og har således utviklet sterk motstandsdyktighet mot stråling i små doser.

Det påstås videre at en rekke plager og sykdommer skyldes stråling fra smarte strømmålere. Det står videre at »det finnes sterk ryggdekning i vitenskapen-den er klar i sin tale.»

Jeg må spørre: Hvilken vitenskapelig ryggdekning?

Etter litt søk på nettet kom jeg frem til følgende: De smarte strømmålerne kommuniserer via mobilnett eller radiobølger. De sender rapport en gang i døgnet og strålingen tilsvarer omtrent strålingen fra en SMS.

Hvis du skal være konsekvent når du kaster ut den smarte strømmåleren, må radio, tv, fjernkontroller pc-er og mobiltelefoner gå samme veg.

Hvis noen sover dårlig pga de smarte strømmålerne, er det ikke pga stråling, men av frykt skapt av denne og lignende artikler.

Roar Tessem

Radiograf

Kalvsjø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags