Mitt sykehusønske

Anne-Marte Kolbjørnshus, kvinnenettverksleder Oppland Ap

Anne-Marte Kolbjørnshus, kvinnenettverksleder Oppland Ap

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevVi har diskutert sykehus i alle de tolv åra jeg har engasjert meg i politikken her i Oppland. Vi har nok kunnskap, nå er tida inne for handling.

Vi skal handle på vegne av hun som bor i Gudbrandsdalen og kjenner en kul i puppen. Når hun oppsøker fastlegen sin der hun bor, blir hun henvist til Lillehammer sykehus for videre undersøkelser. Er dette en kul som må fjernes sendes hun videre til Hamar sykehus. Dersom hun trenger stråling sendes hun videre enda en gang, denne gangen til Gjøvik sykehus. Etter denne rundreisa skal hun tilbake til Lillehammer sykehus for videre oppfølging. Er det sånn vi vil ha det?

Mitt første møte med sykehus i voksen alder var da jeg var gravid og ventet mitt første barn. Fem uker før termin var jeg på kontroll hos fastlegen min på Hov. Jeg hadde høyt blodtrykk og hevelser i kroppen. Hun henviste meg til Gjøvik sykehus som la meg inn for observasjon. Etter et knapt døgn på Gjøvik ble jeg dårligere, og hadde symptomer som tilsa svangerskapsforgiftning. Situasjonen var komplisert og det gjorde at jeg ble sendt videre til Lillehammer sykehus, der de har nyfødtintensiv og kvinneklinikk.

Vi kjørte til Lillehammer. Vi trodde det var snakk om dager, kanskje ei uke. På Lillehammer måtte de se på papirene og undersøkelsene som var gjort på Gjøvik. Uansett måtte de gjøre sine vurderinger. Jeg til mannen min at han kunne ta en tur hjem etter litt klær og noe småtteri. Han rakk bare hjem for å snu i døra.

Det var alvorlig svangerskapsforgiftning og det ble keisersnitt samme dag. Ungen måtte ut, fort. Det var fem uker før terminen. Vi måtte være forberedt på at gutten vår ikke var helt klar for å møte verden. Hele tida var vi omgitt av trygge og kompetente fagpersoner som tok vare på oss og ungen vår. Han var stor, fin og klar for å møte verden 5 uker før termin. Heldigvis. Men hadde han ikke vært sterk nok, stod alle klare til å hjelpe han i gang med livet.

Jeg vil at mødre som kommer etter meg skal få minst like god behandling. Da må vi samle noen av fagfolkene som er spesialiser på det de gjør. Da oppleves det tryggere og det gir best kvalitet.

Nå må vi gå i front for det framtidige helsetilbudet til alle unger, mødre og fedre i Oppland. Vedtaket som styret nå skal gjøre handler om livet til folk.

Anne-Marte Kolbjørnshus

kvinnenettverksleder Oppland Ap

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags