Terroren i Paris - stopp litt!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL
Verden er tilskuere til en katastrofe i Europa. Paris blør. I skrivende stund er 129 uskyldige mennesker bekreftet drept. 352 er skadet. Intet mindre enn en katastrofe. De som utførte ugjerningene skal være døde, alle som en. De var visstnok unge. Noen av dem sågar under 18 år. Det forteller meg at gjerningspersonene ikke er de som i realiteten var ansvarlige. Bakmenn sitter igjen en plass i verden , trulig tilsluttet terrornettverket IS. De toer sine hender i blod. Måtte de ansvarlige bak slike grusomheter bli tatt, og få sin straff. 

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Samtidig er jeg redd. Ikke for terrorister, for de skremmer meg lite. Derimot frykter jeg populisme, uvitenhet og farlige slutninger i kjølvannet av dette. Europa opplever samtidig den største strømmen av mennesker på flukt siden 2. verdenskrig. Jeg aner konturene av en debatt som sammenblander mennesker på flukt med galskapen vi er vitne til i Paris. Folk må mene hva de vil om både innvandring og håndtering av flyktninger for min del. Nå er imidlertid tida inne for å ta ett skritt tilbake og stikke fingeren i jorda. Flyktninger og mer eller mindre velbegrunnede asylsøkere i Europa må virkelig ikke bli blandet inn i dette. Å hevde at dette er resultatet av at "alle" slipper inn i Europa er i beste fall uintelligent og kunnskapsløst. Slike argumenter bygger fremmedfrykt og fordommer. 

Hitler var tysker. Han var også europeer. Ikke alle tyskere eller europeere var nazister eller gærne av den grunn. Like grunnløst blir det å hevde at alle muslimer er terrorister med de grusomme hendelsene i Paris som argument. Den verste terroren på norsk jord siden krigen ble begått av en blond, kristen, norsk nordmann. Jeg er blond, kristen og norsk nordmann. Men jeg er ingen terrorist. Holdningene til mennesker som forherliger vold og drap på uskyldige mennesker er og blir forkastelige, uansett hvor de kommer fra, eller hvilken Gud de måtte velge som "sin". Man er ikke terrorist, eller sympatiserer med terror sjøl om man er muslim eller er mørk i luggen. Derfor vil jeg oppfordre alle til å velge sine argumenter med omhu i en tid som dette, helt uavhengig av syn på flyktningepolitikk. Å blande flyktningpolitikk og migrasjonsstrøm inn i debatten rundt terroren i Paris er det samme som å bygge fordommer, hat og rasisme. Hold din sti rein, velg dine argumenter med omhu, og ta avstand fra vold og terror! Leve fred, frihet, demokrati og rettferdighet!

Å hevde at dette er resultatet av at "alle" slipper inn i Europa er i beste fall uintelligent og kunnskapsløst. Slike argumenter bygger fremmedfrykt og fordommer. 

Kjetil Ulset

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken